Protesterna mot det goda samhället


Protesterna mot det goda samhället 1I Europa har vi varit förskonade från slaveri under lång tid, förutom i det Ottomanska imperiet, där det fanns slaveri ända fram till 1920-talet. Turkarna hade en tradition att dels köpa slavar från Afrika, och dels gripa européer längst Medelhavskusterna, framförallt runt Balkan, och sälja dem som slavar inom den muslimska världen.

Det europeiska kristna och liberala arvet bjuder på en annan människosyn. Vi försöker i större utsträckning hjälpa människor, som den omfattande flyktinghjälpen visar. Där många europeiska länder välkomnar främlingar, ger dem uppehållstillstånd, pengar, bostad, och låter deras familjer komma efter. Vi anpassar också delvis våra samhällen efter nykomlingarnas behov. En strävan som kännetecknas av en närmast överdriven godhetsdyrkan och självspäkelse.

Därför blir det märkligt när svarta personer (i exempelvis Sverige) startar upplopp inspirerade av de amerikanska kravallerna. I Europa finns det inget slaveri att referera till, inga orättvisor att lyfta upp. Istället har de svenska skattebetalarna gett dessa människor möjligheterna till en ny framtid i ett fredligt land, något som uppenbarligen inte uppskattas. Istället får de svenska medborgarna djup otacksamhet tillbaka, bilbränder, våld och förstörelse.

Nåväl, de flesta inser att protesterna har lämnat det normala omfånget även i USA. Alltför ofta handlar det om att plundra affärer för egen vinning, och meningslös förstörelse under kollektiv yra. De s.k medborgarrättsorganisationerna som drev på utvecklingen borde synas närmare under lupp av journalistkåren, och man borde öppet presentera hur de finansieras och av vilka intressen.

Utvecklingen verkar ha gått från medborgarrättsaktivism till något som allt mer liknar en svart-makt-rörelse, där vita ska buga och visa underkastelse mot svarta. En utveckling som är helt förkastlig och i långa loppet kommer att spä på hatet och uppdelningen av det amerikanska samhället. Och eftersom den svenska vänstern amerikaniserats totalt och numera kopierar allt som händer i USA, så kommer problemet även hit.

För varje person som bugar så kommer 20 andra att knyta handen i fickan. De flesta vita har inga förfäder som ägt slavar. Många delstater i USA hade inte ens slaveri. Och många vita nybyggare kom till USA efter att slaveriet upphört. Dessutom var det vita människor i väst som avskaffade slaveriet för över 150 år sedan, medan det fortsatte i Arabvärlden, Afrika, Asien, och finns fortfarande kvar i vissa länder. Och bör dagens människor skuldbeläggas för eventuella historiska oförrätter? Det finns ingen vit kollektiv skuld. Det är ett konstruerat begrepp som är förledande och falskt.

De svartas kravaller kommer att skapa hat och uppdelning i det amerikanska samhället. Betrakta alla butiksägare, både svarta, vita, asiater osv, som får sina affärer söderslagna. Folk som inte vågar gå ut på gatorna, som måste gömma sig och sina barn, folk som kommer att flytta från vissa områden, och fördomar som ofta förstärks och tyvärr besannas. Och de få aktivister som fortfarande inbillar sig att de står på de godas sida, de framstår alltmer som marionetter, styrda av desperata krafter vars mål inte alls handlar om rättvisa, samförstånd eller harmoni.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.