Varför ska jag lita på dig?


– Varför ska jag lita på dig?

Svarade riksdagskvinnan Karin Pilsäter (fp) när Christian Engström (pp) presenterade farorna med ipred-lagen. Att lägga över fildelarjakten på privata företag leder till hårdare straff, sämre rättssäkerhet och bäddar för systematisk utpressningsverksamhet. Precis som vi med facit i hand vet att det har blivit i andra länder.

Engström tangerar en MYCKET intressant sak i sitt resonemang. Riksdagsledamoten Pilsäter har inte satt sig in i frågan själv, inte bildat sig en uppfattning, inte funderat över saken – utan väljer att lita på någon annan. I det här fallet musik- och filmbolagens organ Svenska föreningen för upphovsrätt.

Förmodligen är det vanligt bland politiker att lyssna på rådgivare, experter, men att de inte ens översiktligt bläddrar igenom frågorna på egen hand kommer som en smärre överraskning för mig.

När en politiker ställer frågan, -Varför ska jag lita på dig? avslöjar hon sin fullkomliga ignorans, sin nakenhet, hon VET helt enkelt inte vad som är rätt eller fel, inte en susning. Ensam i elfenbenstornet, som en världsfrånvänd byzantinsk kejsare, helt utelämnad till blodtörstiga lobbyister, särintressen och förståsigpåare med luddig agenda.

Jag skulle vilja ställa en fråga till Karin Pilsäter: -Hur vet du att dina rådgivare har rätt? Och HUR kan jag som väljare lita på dig?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, ipred, upphovsrätt, integritet, pilsäter


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.