Ta in politiker från bättre lämpade länder att styra Sverige


Ta in politiker från bättre lämpade länder att styra Sverige 1Under veckan blev vi uppmärksammade på utländska gäng som lever rövare på svenska nöjesparker och tivolin; de spottar, tränger sig före i köer och hotar småflickor. Utan att vaktpersonalen reagerar nämnvärt. Förmodligen inget nytt, men den här gången hade en pappa modet att ställa sig upp och berätta om saken. Och det blev en ordentlig storm i ankdammen, mängder av kommentarer på sociala medier, samt även reportage i statsmedia.

Det som sker i nöjesparkerna liknar det som pågår i samhället i stort. Att händelserna inte lyfts upp i den offentliga debatten ordentligt förrän nu är ett symptom på extrem konflikträdsla och sjuklig konsensusmentalitet.

Samtidigt har nöjesparker i grannlandet Danmark nolltolerans mot stök. Som vanligt är Sverige sämst i klassen, både i stort och smått. Kan man inte hålla ordning i en nöjespark. så kan man förmodligen inte hålla ordning i ett helt land heller.

Kanske borde vi outsourca den svenska regeringen? Lägga ut styret på entreprenad?

Förmodligen kan några duktiga och ordentliga politiker från Ungern, Singapore eller Japan göra ett bättre jobb? Ja, när svenskarna själva har misslyckats så kapitalt så borde man se sig om efter andra alternativ. Och det är inget ovanligt historiskt sett att man tar in en utländsk regent för att styra upp landet. Är det dags igen?

Kanske är det något av en motsägelse att när just migrationen är ett så stort problem, att då ta in utlänningar för att styra landet?

Förvisso, men det är skillnad på vilka utlänningar vi pratar om. Vi har ju mer gemensamt med Européer än med San-folket i södra Afrika. Vår kultur och arkitektur i landet liknar andra nordeuropeiska länders, och förvisso är svensk kultur en gren av det större Europeiska historiska trädet. Och det vore inte alls främmande att i tider av nöd, sända iväg en delegation av betrodda för att hämta en ny riksförvaltare i Estland, Tjeckien eller Polen el.dyl.

Denna statsentreprenör skulle förstås arbeta mot provision, där diverse olika måls uppfylls för att erhålla utsatt belöning. Där återvandringspolitik, säkerhet, trygghet samt utvecklandet av näringslivet och avvecklingen av högskattesamhället skulle ligga överst på dagordningen. Förslaget är inte så dumt som man kan tro – jämfört med de senaste årens styre i Sverige – med andra ord genialiskt.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag