Har svenskarna tröttnat på Moderaterna?


Socialdemokraterna går framåt med den nya partiledaren Stefan Löfven, de är nu enligt färska opinionsmätningar det största partiet, och utgör tillika det största politiska blocket.

Och då har knappt Löfven öppnat munnen, för att presentera sin syn på socialdemokratins utveckling. Partiet har fortfarande ingen egentlig politik för att mota bort arbetslösheten och få fart på Sveriges ekonomi.

Men frågan är om Moderaterna har det? Efter två mandatperioder står vi tyvärr och stampar, trots nystartsjobb och coacher på arbetsförmedlingarna.

Har folk tröttnat på Moderaterna?

Personligen är jag besviken över näringslivspolitiken. Man har inte gjort mycket för varken stor- eller småföretagare. Och om man inte ger god grogrund för näringslivet lär det knappast bli några nya jobb heller. Skandalen kring FRA och datalagringsdirektivet är också ett sorgligt kapitel, men jag tänker inte gå in på det här.

Jobbskatteavdraget är iof positivt, men helt ärligt för en småföretagare som betalar ca 60% i total skatt så märks dessa små sänkningar knappt.

Räkna ihop 30% sociala avgifter och sedan 30% skatt på det, samt moms och allehanda punktskatter, och du märker att det blir ganska lite kvar i plånboken. Det är svårt att få en verksamhet att flyta med dylikt utgångsläge.

Det blev ingen större skillnad med Moderaterna, tycker nu många väljare. Kanske är det dags att istället rösta på den där Löfven? Kanske kan han bedriva bättre socialdemokratisk politik än moderaterna?

För det är just det det handlar om. I Sverige tävlar partierna om vem som kan driva bäst sossepolitik, någon verklig förändring finns inte i sikte.

Är det någon som tror att nya företag kommer att växa och bli stora med dagens skattetryck? Är det någon som tror att utländska investerare står i kö för att investera i Sverige?

Sverige får leva vidare på gamla meriter, och hoppas att våra gamla trotjänare till företag fortsätter att leverera arbeten och skattepengar.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag