Fusket på McDonalds – hur intressant är det?


Det fuskas visst på McDonalds, maten är inte lika färsk som det påstås. Tidningarna skriver spaltmetrar om detta, bloggar och sociala medier hakar på. Hur kan en snabbmatkedja få så mycket uppmärksamhet för en sån skitsak?

Personligen tycker jag att maten på dylika hamburgerkedjor inte är så upphetsande, men visst slinker deras hamburgare ner ibland då jag har bråttom eller inte så mycket annat att välja på.

Vad tror ni, fuskas det lika mycket i vanliga korvkiosker, pizzerior, kebabrestauranger, kaféer etc?

Förmodligen. Kanske till och med mer. Men fusket på McDonalds anses på något sätt vara allvarligare, anledningen sägs vara bolagets storlek, att de har många unga anställda och borde agera förebild för dessa.

Men varför är McDonalds så intressanta egentligen?

Kanske ligger förklaringen i att de anses vara en del i den amerikanska livsstilen, och tillika symbol för USA. Vi älskar att kritisera stormakten på andra sidan Atlanten, och ibland med all rätt; det handlar om Irakkriget och inblandning i andra staters göromål, finanspolitik etc. Och ofta får varumärken som t ex Coca Cola, McDonalds, Kellogs, Levis, Marlboro, Chrysler symbolisera kritiken.

Det handlar mer om USA än om McDonalds. Jag vet inte hur många gånger jag har köpt produkter av undermålig kvalitet från IKEA, men den kritiken verkar avlägsen och ointressant. IKEA är ett fint svensk företag, tillsammans med Brio, SAAB, SAS m fl.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, McDonalds, USA, snabbmat, fusk, livsmedel


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.