Den lama högern


Den lama högern 1Är SD någon slags lam och kontrollerad opposition till den totala vänstervridningen i landet? Och även moderaternas löfte om ansvarsfull invandring blir till ett slag i luften. Vi kommer förmodligen att landa på ca 100.000 invandrare även detta år, om man räknar ihop alla källor (statistik finns hos Migrationsverket). Även mindre partier än SD har lyckats bättre med att förhandla fram sin politik, särskilt sina kärnfrågor.

För mig är statligt subventionerad invandring som vilken annan politisk fråga, där skattebetalarnas pengar används vidlyftigt eller fel. Jag är ingen godhetsknarkare, jag vet att vi inte kan husera alla jordens flyktingar eller alla de som vill flytta på grund av ekonomiska skäl. Sverige har en liten ursprungsbefolkning som representerar ca 0,1% av jordens alla människor.

En svensk regering bör givetvis värna invånarna och stötta deras ekonomi, kultur och samhälle. Det är inga konstigheter. Däremot vore det märkligt om regeringen gick andra länders eller aktörers ärenden. Man behöver inte vara nationalist eller höger för att vara enig i den här frågan.

Det vore enkelt att minska invandringen till Sverige, blott genom att återupprätta de normala kraven på asyl samt anhöriginvandring, samt gå igenom alla inkorrekta ansökningar och utvisa kriminella samt de som farit med osanning om sitt ursprungsland. Det är ett grovt brott att lura till sig uppehållstillstånd eller medborgarskap, och därigenom erhålla bidrag som skattebetalarna står för. Och ännu värre, att göra allt detta och dessutom ägna sig åt rån, gängkriminalitet osv.

De som inte ljugit eller ägnat sig åt olagliga aktiviteter omfattas förstås inte av det här. Därutöver skulle det förmodligen krävas en dedikerad migrationspolis, men det är inget ovanligt, sådana organisationer finns även i mindre utvecklade länder än Sverige. Samt dra ner på bidrag och förmåner för utlänningar, och det gäller även EU-migranter. Och att man använder eller återuppväcker lagar för förargelseväckande beteende, lösdriveri, tiggeri etc. Då krävs det i förlängningen inga ”visitationszoner” och dylikt. Det blir inte ”vi och dem”, utan blott ett konkret ansvar om att upprätthålla lag och ordning.

Det är egentligen inte svårare än såhär. Det handlar om bejaka lagar som redan finns, men kringgås, eller att kika på äldre regleringar som fungerade väl.

Men våra folkvalda vill uppenbarligen inte. Varför, frågar man sig?


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.