Det förhatliga hemmalivet
Jag är inte särskilt konservativ, men objektivt sett – att uppfostra barn, ta hand om ett hem, samt ägna sig åt sina intressen på fritiden – är inte ett dåligt liv. Det är till och med bättre än många andra varianter. Man slipper att sitta i bilköer, pendla, stressa på arbetsplatsen och ägna sig åt övertidsuppgifter. Att uppfostra barn kan …
Den stora globalistkraschen
Globalister och frihandelsvänner bejakade avindustrialiseringen av Sverige. De tog avsked av den tunga industrin som lämnade landet i förmån för Kina, Korea osv. Medan vi själva blev mer specialiserade och började att ägna oss åt data, IT och Telecom. Varven, fabrikerna och delar av jordbruket försvann från kartan. Och den här s.k utvecklingen bekräftades och normaliserades. Man trodde att västvärlden …
Engelska yrkestitlar översatta till svenska – hjälp i titeldjungeln
Ibland när man hör vissa engelska yrkestitlar så undrar man vad personen i fråga egentligen sysslar med? Begrepp som CEO, CMO, AD, KAM kan vara förvirrande. Och ofta finns det svenska namn, som man egentligen skulle kunna använda, även om engelskan är mer internationellt gångbar. Här nedan kommer sammanställning över de vanligaste titlarna. Kom gärna med fler förslag. Account Manager …
Den konservativa arbetarklassen
Många undrar varför dagens arbetare drar åt höger, och överger socialismen och kommunismen. Istället vurmar de för nationalism, regionalism, protektionism och gräsrotskapitalism. Den röda ideologin verkar i allt större utsträckning tilltala storstädernas myndighetsanställda, kulturarbetare, lärare etc. Det är småborgarna som är röda, och inte arbetarna. Visst är det märkligt, men socialismen grävde sin egen grav redan för 50 år sedan, …
Den svenska arbetslösheten en av de högsta i Europa
Statsminister Löfven lovade Europas lägsta arbetslöshet, men det blev istället tvärtom. Nu ligger vi i botten av EU-länderna, och det finns ingen ljusning i sikte med sämre konjunktur framöver och fortsatt migrationskris. Hur en minister kan lova lägre arbetslöshet är i och för sig ett mysterium, särskilt en socialdemokratisk sådan. Den gamla borgerligheten sänkte skatterna och avreglerade, och kunde få …
Viljan till revolt
Revolution och uppror hör till de mörkare kapitlen i vår historia. Det handlar om när folket fått nog och sätter sig upp mot överheten. Det brukar sluta med ond bråd död och stora samhällsförändringar som inte alltid leder till det bättre. Den franska revolutionen krävde frihet, jämlikhet och broderskap, men slutade i blodbad och därefter Napoleons kejsardöme. Den ryska revolutionen …
Arbetskraftsbrist trots rekordmigration
Flyktingar betraktas ofta som arbetskraftsinvandrare i debatten. Vi pratar om hur snabbt de kommer ut på arbetsmarknaden och hur snabbt de integrerar sig osv. Sanningen är den att flyktingar inte alltid har möjlighet att komma ut snabbt på arbetsmarknaden, de kanske är skadade och traumatiserade, och behöver vård, rehabilitering etc. När de är försörja av offentliga medel så ges dessutom …
Tiggeriet och lagen
Tiggeri är förmodligen ett av världens äldsta yrken, om det nu kan räknas som ett yrke. Ofta var det de fattiga och olyckligt lottade som tiggde, i kombination med något handikapp som omöjliggjorde kroppsarbete. Den svenska välfärdsstaten utrotade tiggeriet, ett universellt socialförsäkringssystem installerades, som inte bara inkluderade fattiga, utförsäkrade och handikappade – utan alla. Än idag är posten för socialt …
Frihetlig migrationspolitik – är den möjlig?
Kan man bygga en vettig migrationspolitik på klassisk liberal/libertariansk grund? Många frihetliga debattörer skruvar på sig, de medger att de varit naiva med sina tankar om öppna gränser, men vad finns det istället? Vad ska vi göra? Och var ska vi börja?
Vänsterfeminismen motarbetar kvinnor i yrkeslivet
Enligt psykologen Jordan B Peterson så handlar lönegapet mellan kvinnor och män om en rad skilda saker, där kön blott är en av faktorerna (Warren Ferrel mm har forskat kring detta). Om vi tar hänsyn till ålder, utbildning, livsval, personlighet etc så kommer vi fram till en ganska intressant slutsats. Av många olika faktorer så är personlighet en av de …
Staten – en bidragande orsak till slit-och-släng-samhället
Vi har nog alla varit med om att diskmaskinen, kylen eller luftkonditioneringen gått sönder. Man ringer en hantverkare, och inser att reparationskostnaderna närmar sig hälften av inköpskostnaden. Köper man istället en ny produkt så får man ju dessutom garanti, modernare design och bättre funktioner, och den kommer inte att krångla på flera år. Det blir lockande att köpa något nytt …