Visselblåsare berättar om kraschade utomjordiska farkoster


Visselblåsare berättar om kraschade utomjordiska farkoster 1David Charles Grusch, veteran från Afghanistankriget och underrättelseofficer avslöjar att amerikanska myndigheter påträffat utomjordiska farkoster samt liknande föremål, och de har ett antal i sitt förvar.

Han säger inte mycket mer än så, det presenteras inga hårda bevis i form av fotografier el.dyl, och det framgår inte heller om Grusch personligen med egna ögon sett objekten eller bara känner till dem via dokument eller sekundära källor.

Vi börjar bli vana vid sånt här; amerikanska myndigheter har under senare år presenterat filmer där jaktflyg jagar märkliga föremål. Donald Trump startade dessutom en slags rymdstyrka som ska skydda oss mot hot utifrån. Många börjar nog acceptera tanken om att det finns något därute, på riktigt, och att vi eventuellt måste vidta vissa (oklart vilka) åtgärder.

Frågan är vad allt det här egentligen handlar om?

Har amerikanska myndigheter hemlighållit farkoster från allmänheten i decennier? Håller de på att undersöka dem, och kopierar deras avancerade teknik i syfte att själva kunna bygga liknande farkoster?

Detta har ju varit en stapelvara i många s.k konspirationsteorier som snurrat runt sedan 1950-talet. Många avfärdar förstås det här som rent nonsens. Om någon har tillgång till den här sofistikerade tekniken hur kommer det sig att vi fortfarande bara har primitiva raketer istället för mer sofistikerade farkoster? Varför har vi inte fortsatt att besöka månen, eller skickat iväg expeditioner till de andra planeterna?

Överhuvudtaget så har de senaste 50-årens utveckling mest skett inom processorindustrin, där vi hela tiden skapar snabbare enheter. Det är alltså sällan nya innovationer som ser dagens ljus numera, utan det vi ser är förbättringar inom en smalt område. Hade vi kunnat undersöka en interstellär farkost så borde den bjuda på mer intressant teknik, som inte bara berör datakraft, utan också framsteg inom mekanik, aviation, drift, energiframställning etc.

Å andra sidan så är detta inget vattentätt argument mot att utomjordiska farkoster finns i förvar någonstans. Det kan ju vara så att de forskare som getts tillträde inte förstår ett skvatt av den främmande tekniken. Eller att det är ytterst komplicerat, svårbegripligt och går väldigt långsamt. Vår acceleration inom halvledarteknik är måhända blott skrapet på ytan. Ytterligare en variant är att forskare inte getts tillträde att undersöka farkosterna. Myndigheterna har av någon anledning lagt locket på.

En annan invändning mot att vi skulle ha utomjordiska farkoster i förvar handlar om varför den avancerade civilisationen inte tagit tillbaka dem i så fall? De borde ju inte vara svårt, med tanke på att de kan bygga interstellära farkoster? Föreställ er deras vapen och militära resurser.  Och i så fall, har de gett dem till oss? Lämnat dem så att vi ska undersöka dem? Den mest fantasieggande teorin skulle vara att representanter från jorden ingått något slags avtal med utomjordingarna. Fler funderingar kring besökarnas ursprung har jag skrivit om här.

Somliga tror att amerikanska myndigheter använder kontrollerade läckor för att få oss på andra tankar, att vi ska släppa Ukrainakonflikten, Covid, BLM eller vad som för tillfället händer. En slags medial distraktion i syfte att lyfta fokus från en världshändelse till en annan. Och kriget i Ukraina går ju ingen vidare just nu. Dammsprängningen var tillika märklig, då ukrainska talespersoner bara för några månader sedan öppet diskuterade att spränga den, och att de skjutit robotar mot luckorna för att testa strukturen. Detta levererades i en öppen samtalston, till skillnad mot det hetsiga fördömande som dammsprängningen möter i medierna idag, och det enhälliga utpekandet av Ryssland som ensam förövare, trots att dammen fanns på ryskkontrollerat område. Det är svårt att följa medielogiken, och om möjligt ännu svårare att följa det som händer inom UFO-fältet.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.