Varför är det ingen som brunmålar LO?


Det är ganska vanligt inom flykting- och migrationsdebatten att parterna brunmålar varandra när det hettar till lite. Kritik mot invandring eller flyktingmottagning brukar förr eller senare associeras med marschmusik från 30-talets Tyskland. Det är ett effektivt sätt att få tyst på debatten, stoppa sina meningsmotståndare och lägga locket på.

Det enda sättet att undvika brunmålning är att förespråka öppna gränser och fri flyktingmottagning. Men alla vet att det egentligen är omöjligt, eftersom flyktingmottagningen bekostas av skattebetalarna, och oavsett om flyktingarna kommer i arbete (förr eller senare) är det en enorm initial kostnad. Flyktingmottagning är tyvärr en budgetfråga, precis som barnbidrag, skolmat eller cancervård.

De enda som slipper brunmålning oavsett hur de agerar är uppenbarligen LO. Det var LO som tillsammans med socialdemokraterna avskaffade den enda fungerande invandring som Sverige haft, nämligen arbetskraftsinvandringen på 1960-talet. Man satte stopp för det redan i början på 1970-talet, och viktade sedermera om till flyktinginvandring.

Än idag sätter LO krokben för duktiga utländska entreprenörer. Oavsett om de skaffar sig ett jobb eller bygger ett företag så finns alltid hotet om utvisning kvar, ofta för att be bryter mot någon facklig eller arbetsmarknadsmässig paragraf. Media är översållad av historier om utvisningsbeslut av invandrare som jobbar och gör rätt för sig. Och som lite kuriosa, notera att SD är ett av de mest populära partierna hos LO:s medlemmar.

Budskapet är absurt – det är OK att komma till Sverige och lyfta bidrag, men det är inte OK att komma till landet och jobba. Är det bara jag som missar logiken här? LO har inte bara bidragit till att totalt haverera den svenska invandringspolitiken, de fortsätter att sabotera i det tysta.

Och nu har vi en flyktingkris på halsen. Vad tror ni händer om de 160,000 migranter/flyktingar som kom till Sverige förra året INTE får något jobb?


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.