Terrorattack i Nice


En lastbil plöjer in bland folkhopen på Promenade des Anglais i Nice, över 80 människor dör, dussintals är skadade, varav många barn. Föraren skjuten till döds av polis, det fanns vapen och sprängmedel i fordonet. Så mycket vet vi just nu. Och detta sker på Bastillien-dagen, då fransmännen firar frihet, jämlikhet och broderskap. Dådet anses ha islamistiskt karaktär.

Det är inte första gången något dylikt händer, och förmodligen inte sista gången heller. Vi börjar vänja oss nu. Och svenska vänsterliberala medier kommer förmodligen att skriva att dådet inte alls har med islam att göra, att föraren förmodligen haft en tragisk uppväxt, att man borde ha mer restriktiv licens på att få köra lastbil, samt ännu hårdare regler för innehav av vapen.

Men våra västerländska demokratiska samhällen styrs inte via mediernas glåpord och förvirrande artiklar. Nej, krav kommer snart att resas på ännu restriktivare regler för invandring av muslimer, krav kommer att resas på utvisning, och kanske även internering. Och kommer de etablerade partierna inte att genomföra dylika åtgärder, så finns det s.k populistiska missnöjespartier som väntar på sin chans. Så fungerar demokratin.

Och snart kanske vi står inför ett fullskaligt religiöst krig. Inte vita mot svarta, inte ras mot ras, inte nord mot syd, inte vänster mot höger – utan västerlänningar och islamister i konflikt med varandra.

Någonstans finns ett streck draget i sanden, hit men inte längre. Vi västerlänningar är överseende och civiliserade, men vi kommer inte att tillåta att vår civilisation angrips och söndras. Och även om inte svenskarna kommer att stå i första ledet och försvara sin kultur, så kommer andra att göra det, fransmän, polacker, ungrare, britter, amerikaner osv osv. Och vi kommer aldrig att ge upp.


Följ oss
Och få ett meddelande varje gång vi publicerar ett nytt blogginlägg.