Profetior inför 2022


Profetior inför 2022Covidhysterin är förmodligen det största hotet mot vårt fria samhälle sedan 1900-talets totalitära ideologier föll. I strid med FN:s deklaration av de mänskliga rättigheterna och Nürnbergkonventionen påtvingas medborgarna en medicinsk behandling i allt fler länder. Och vi kommer att se mer av detta under den första halvan av det nya året.

Vaccinen som används utvecklades under press, stress och rekordtid, samt att de nyttjar en annan teknik än gamla traditionella vaccin. Därutöver har många länder inte satsat på att bygga ut antalet vårdplatser. De verkar förbli en bristvara, trots att vi nu haft två år på att förbereda oss och investera i nya sjukhusavdelningar. Vaccinens effekt ifrågasätts också av allmänheten; om de nu är så bra, varför har vi fortfarande Covid? De flesta är ju vaccinerade? Och de som inte är vaccinerade testar sig regelbundet i många länder. Varför har vi en pandemi?

Den här politiska berg-och-dalbanan kommer att fortsätta under 2022. Vi ser brister på logik, mentala härdsmältor och rena dumheter som upprepar sig gång på gång. När de nya proteinbaserade vaccinen gör sitt intåg i början av året kan läget förändras. Många som varit kritiska mot mRNA-vaccinen kommer att ta de nya preparaten istället, medan andra kommer att fortsätta att vägra, och det är deras fulla rätt.

Vaccinpass kommer att introduceras i allt fler länder, och vi kommer att behöva visa dessa nya handlingar när vi handlar, går på restaurang, reser eller när vi vistas utomhus. Gigantiska databaser och system byggs för att hålla reda på medborgarna, och förfarandet får allt fler likheter med kinesernas sociala kreditsystem.

Kanske lättar eländet till sommaren, för att sedan dra igång igen till hösten. Det kommer att krävas ett politiskt paradigmskifte för att få slut på covidhysterin, och det är osäkert om en sådan vändning kommer redan 2022.

Trenden med misstro mot politiker och offentliganställda kommer att öka ytterligare. Många inser att de inte vill väl, och att deras verksamhet närmast är illvillig. Denna trend var tydlig redan i år, och kommer att stärkas ytterligare under 2022.

Det finns en risk att USA:s president Joe Biden kommer att lämna sitt ämbete på grund av ålderskrämpor eller till och med avlida. Detsamma gäller Storbritanniens drottning Elizabeth som i februari, om hon har hälsan, firar 70 år på tronen. Avsked och offentlig förnedring kan också komma utifrån Epstein-rättegångarna, där en del personer med höga befattningar hängs ut.

Många länder inklusive Sverige går till val 2022. Möjligen kommer vi att uppleva någonting liknande som i USA, att de borgerliga inledningsvis leder rösträkningen, men att det socialistiska blocket mirakulöst kommer i kapp och får regera i fyra år till. Alternativet är en regering där SD är dominerande och Jimmy Åkesson blir statsminister. De statstrogna medierna fortsätter att ömsom blunda ömsom gapa inför förfallet i Sverige. Medan nya alternativa mediekanaler sakta tar över marknaden, med nya röster och nya idéer.

Bryssel fortsätter att administrera den fallna unionen. EU kommer aldrig att bli sig likt igen efter att Storbritanniens avhopp. Just nu har vi en latinsk maktkoncentration då Frankrike, Italien och Spanien har fler röster än det germanska blocket. Så ser det åtminstone ut på ytan, men allt fler länder vägrar acceptera Bryssels order, då det egentligen inte finns något sätt att få trilskande länder att lyda. Det värsta man kan hota med är uteslutning, men det kräver att alla länder enas, och även om uteslutningsförfarandet förenklades skulle resultat bli en ännu tunnare union. EU finns numera bara på pappret.

Kina kommer att leverera storskaliga propagandafyrverkerier under vinterolympiaden i Peking. Huruvida tillställningen blir av, och om den blir lyckosam står och faller med det rådande Covidnarrativet. Under året kan eventuellt en miljöskandal avslöjas i Kina, som resultat av decennier av utsläpp och rovdrift. Sprickorna i den kinesiska fasaden blir allt fler. Spänningen gentemot Västvärlden ökar ytterligare.

Putin kommer inte att utmana NATO i år heller. Konflikten mellan Ryssland och Ukraina blir lågintensiv och utmynnar inte i krig, även om det stundtals kan hetta till. Eventuella finanskriser och börskrascher i väst kommer inte att påverka Ryssland nämnvärt, som sakta klättrar från regional stormakt till fullskaligt imperium.

NASA nya rymdteleskop Webb kommer sannolikt att ge oss en hel del ny information om avlägsna stjärnor och himlakroppar, bered er på nya upptäckter och iakttagelser. Amerikanska myndigheter fortsätter att släppa tidigare hemligstämplade iakttagelser av s.k UAP/UFO:n, likt incidenten vid hangarskeppet Nimitz 2004, till alla fantasters stora glädje. Varför man gör detta är oklart.

Den förre amerikanske presidenten Donald Trump drar igång sitt sociala-medieprojekt, och många kommer att ansluta sig. Med resultatet att världen blir ännu mer tudelad vad gäller åsikter och politiska idéer. Vi kommer förmodligen också att se någon slags populistisk ledare resa sig antingen i Europa eller USA. En karismatisk person som rider på det stora missnöjet i covidhysterins och det politiska svekets spår. Protester, oroligheter och demonstrationer blir allt vanligare. Vi kan också förvänta oss större förändringar inom kultur, musik, mode osv.

Möjligen ser vi någon slags börskrasch i USA, och/eller en omstrukturering av den amerikanska valutan, som kan leda till återinförandet av guldmyntfoten eller något annat som valutan vilar på. Bitcoin kommer att fortsätta att gå upp under året. Och allt fler kommer att ifrågasätta ägarstrukturen hos världens börsföretag, där en handfull fond- och investmentbolag kontrollerar världens storbolag. Inflationen ökar och blir alltmer påtaglig. USA får problem med illegala flyktingar samt ökad kriminalitet, vilket ytterligare spär på politikerföraktet och misstron mot systemet.

Kanske kommer någon också att slå hål på det s.k konspirationsteori-narrativet, då allt fler av dem visar sig innehålla besvärande spår av sanning. Jorden kommer fortsätta att vara rund, och ej platt, och vi besökte verkligen månen 1969, däremot kan man fråga sig varför sund kritik ofta avsiktligt sammanblandas med dessa myter och fantasier? De fantasier som däremot kommer att fortsätta handlar om woke och identitetspolitik, där allt fler färger adderas till regnbågsflaggan och ännu en bokstav till HHBTQIA+. Kanske blir 2022 året då alternativvänstern bryter in även på de naturvetenskapliga fakulteterna på universiteten, och vi får broar som rasar och flygplan som faller ner från skyn?

Allt fler kommer att söka ett mer småskaligt liv med eget hus och gård runtomkring, samt lokala initiativ och närodlade och närproducerade varor och tjänster. Detta möjliggörs till viss del av möjligheten att arbeta hemifrån, samt att pandemin ökat intresset för en större bostad med möjlighet till gårds- och utomhusaktiviteter. Familj, barn och grannsämja blir allt viktigare, och en möjlighet att bygga en tillvaro bortom den globala masskommunikationen via sociala medier. Frid, lugn och ro kommer att premieras i allt större utsträckning. Och städerna blir allt mer impopulära med övervakning, kontroller, kriminalitet, våld, stress och förfulade offentliga ytor. Detta kan på sikt utlösa en fastighetskris med efterföljande svallvågor. 2022 har förutsättningar att bli ett stökigt och omvälvande år.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.