Politiker fastnar i eget nät


Sexköpslagen är en omdebatterad lag, eftersom den förbjuder tillfällig sex mot betalning. Det handlar med andra ord om en frivillig överenskommelse mellan två personer, där ingen kommer till skada. Varför ska då staten vara där och reglera?

Om förbindelsen INTE är frivillig, eller om någon kommer till skada så finns det en uppsjö av ANDRA lagar som tar vid. Det är med andra ord ytterst förbjudet att frakta småflickor mot sin vilja i containerns och därefter tvinga dem att ha sex med främmande män – oavsett om sexköpslagen finns eller ej.

Den s k sexköpslagen reglerar egentligen bara själva sexualakten, och utgör en slags morallag. Det finns även en rad andra problem, hur ska polisen bevisa att förbindelsen är tillfällig? Och hur ska de bevisa att betalningen ägt rum? I dagens it-samhälle kan ju pengarna komma två veckor före eller efter via Paypal el dyl? Det krävs ett fullskaligt övervakningssamhälle för att reda ut detta.

Fd arbetsmarknadsministern Littorin fastnar i sitt eget nät när han av Aftonbladet anklagas för sexköp. Hans kollegor inom alliansregeringen har t.o.m funderingar på att förstärka den dubiösa sexköpslagen, och justitieminister Beatrice Ask vill skicka purpurfärgade vykort till misstänkta sexbrottslingar i avskräckande syfte. Vad hände med den okränkbara devisen att man är oskyldig tills motsatsen bevisats? Kanske bör vi vara beredda på dylika avarter när politikerna tappat den juridiska kompassen.

Hursomhelst, det är med en viss skadeglädje jag läser om politiker som (eventuellt) bryter mot sina egna lagar och åker dit. Snart är FRA-lagen fullt operativ, och jag antar att även politikernas elektroniska spår kommer att spåras och lagras. Det blir intressant att se hur länge det dröjer innan innan tjänstemän på FRA vill eller vågar avslöja fifflande politiker. Och hur allvarligt brottet ska vara för att hemlig information ska lämnas ut, eller läcka ut. Den som gräver en grop åt andra…

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, Littorin, sexköpslagen, sexköp, FRA, FRA-lagen, integritet,


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag