Smutsig valrörelse


Aftonbladet konfronterade häromdagen Sven Otto Littorin med ett eventuellt brott han skulle ha begått 2006, innan tiden som arbetsmarknadsminister, vilket resulterar i att han avgår kort därefter. Littorin tvistar dessutom med exfrun, och satt i tingsrättsförhandlingar samma dag.

Nu vill Aftonbladet inte avslöja vilken typ utav brott det handlar om, eftersom Littorin inte längre är en offentlig person. Som om detta skulle stoppa kvällstidningar? Kanske har Aftonbladet inte tillräckligt med bevis? Nu försöker man istället dra ut på historien och släpper smånyheter varje dag.

Diskussionerna går varma på diverse nätforum om vad arbetsmarknadsministern gjort sig skyldig till, som gör att han avgår med så kort varsel, men ingen verkar egentligen veta något. Journalisterna på Aftonbladet tiger som muren. Kanske borde Littorin själv berätta? För att sätta stopp för de alltmer fantasifulla konspirationsteorierna.

Har Aftonbladet med Littorinaffären satt tonen för årets valrörelse? Vad ska de gräva fram om Borg, Reinfeldt eller Sahlin? Sahlin är väl i och för sig immun mot skandaler, eftersom hon gjort så många snedsteg tidigare kommer ingen att bry sig om hon gör några till. Det hela känns alltmer som en burlesk teater. Blott en sak är säker, allmänhetens förtroende för politiker och journalister lär knappast öka.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, Littorin, media, Aftonbladet


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag