Polisen ska både avskaffas och få ökade befogenheter


Polisen ska både avskaffas och få ökade befogenheter 1I samband med BLM- och Antifa-demonstrationerna i USA så krävde man att polisen skulle avfinansieras. Och det kan ju låta som en revolutionär paroll från ytterlighetsorganisationer, men så var det inte. Det fanns guvernörer som allvarligt begrundande tanken om att minska polismaktens resurser, trots att affärer stod i brand och folk gömde sig undan den arga mobben som härjade på gator och torg. Det demokratiska partiet, som just nu innehar presidentämbetet tog detta galna förslag i beaktande, och försökte helt eller delvis implementera det. Fundera på detta. Demokraterna styr världens enda och största supermakt.

I samma andetag ökar polisens befogenheter runt om i världen, en trend som också delvis kommer från USA. Antalet övervakningskameror blir allt fler, folks konversationer på sociala medier inskränks, hela internet i sin helhet är övervakat. Medborgarnas telefonsamtal, e-mail och banktransaktioner spåras och lagras. Antalet lagar och regleringar ökar ständigt. Våra parlament har blivit till enorma paragraffabriker. Och det kan låta som ett uttjatat mantra, men det är sant, aldrig någonsin i historien har folket levt under en sådan börda, av så stort och svåröverskådligt regelverk. Och någon måste implementera alla dessa lagar, någon måste stå ute på gatorna och lagföra alla som bryter mot förbuden, som ständigt blir fler och fler.

Det är ju givetvis polisen som ska se till att folk efterlever alla dessa lagar. Polisen, som samtidigt ska avfinansieras.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag