Orkanen Katrina


Efter orkanen Katrina, som närmast förintat miljonstaden New Orleans kraxar olyckskorparna:

Det här behövde USA och Bush! Rätt åt dem!Det här är straffet för
att jänkarna lägger näsan i blöt i världspolitiken!

Där fick de för att
de inte skrivit under Kyoto-avtalet!

Katastrofen är ett resultat av
växthuseffekten!

Nu kommer straffet för att vi släppt ut för mycket
koldioxid!

Scener från ett u-land…

Osv osv.

Den enda sanna glädjen är skadeglädjen sägs det… Att USA varit vår största inspirationskälla de senaste hundra åren är det ingen som bryr sig om. När den starkaste hannen i flocken börjar bli svag, kastar sig de andra över honom.

Dessvärre finns det inte tid för stridigheter, käbbel och avund.

Imorgon är det Skåne som ligger under vatten eller Stockholm. Vi kommer att bli tvungna att be om hjälp, oavsett politisk färg eller koldioxidkvot. Regeringar, företag och organisationer bör avsätta resurser för katastrofåtgärder. Vi måste lära oss att koordinera hjälpinsatserna, bli snabbare och mer effektiva.

De flesta forskare är eniga om att jordens klimat växlar med jämna eller ojämna mellanrum. Under medeltiden var det varmt i skandinavien, det odlades vindruvor i Skåne. Sedan skiftade klimatet, mellan åren 1600-1850 blev det märkbart kallare. Förmodligen skiftar det igen, och vi är på väg in i en värmebölja. Läs vidare om klimatforskning på SvD 20050803

Vädret har förändrats. Ingen vet om det är utsläppens fel, naturliga orsaker, eller om det är högre makter som skipar gudomlig rättvisa. Kanske kvittar det? Det är dags att börja med något så ovanligt som att samarbeta för vår egen överlevnad.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.