Nu fick äntligen sossarna sin borgerliga skandal!


Folkpartiet har fått ordentligt med stryk i valrörelsen, de har blivit kallade för allt från rasister till ultrakonservativa mörkermän. Ändå är deras förslag ganska modesta, språkkrav för medborgarskap finns i många länder och är inte särskilt kontroversiellt. Det skulle snarare höja medborgarskapet och invandrarnas status; språket är som bekant nyckeln till de fina salongerna.

Deras förslag gällande skolan, med fler betyg, bättre ordning etc är inte heller kontroversiellt. Att ge betyg i tidiga åldrar är inte värre än att förklara att Olle är dålig (alt duktig) i matte under ett föräldramöte. Fp har under sommaren också lärt oss att ordet kanon har två betydelser. Kanske irriterar Fp vänstern genom att strö salt i de allra känsligaste såren? Skola, utbildning och integration tillhör knappst den rödgröna rörans paradnummer.

Nu avslöjas spionskandalen, att höga fp-politiker loggat in på SAP:s hemliga nätverk via ett alltför trivialt lösenord, som påstås ha läckt ut från en SSU-ombudsman. Det spekuleras t o m om Leijonborg är inblandad? Spionage är inte rent spel, även om motparten har ett säkerhetssystem som läcker som ett såll. Att dataintrånget rullas ut nu och inte i mars månad (då det var mer aktuellt) kan iof ifrågasättas. Givetvis använder sossarna skandalen för egna syften. Om de oskadliggör fp är alliansen mer eller mindre död.

Fp är en viktig brobyggare mellan tveksamma sosseväljare och borgerligheten. Det hyggliga fp vill skapa välfärd utan socialism, ett budskap som majoriteten av svenska folket kan skriva under på. De är livsfarliga för sossarna, kanske en värdigare utmanare än ”nya moderaterna”? Det har historiskt visat sig att fp under relativt kort period kan sno åt sig röster från både vänster och höger, ty de är och förblir det vanligaste andra alternativet, åtminstone till för några dagar sedan.

Nu när fp ligger på mattan är det fritt fram för de röda gamarna. Det är synd att politiken inte fick avgöra det här valet.


TILLÄGG, det har sedermera blivit klargjort att SSU-ombudsmannen Niklas Sörman lämnat ut lösenordet till Fp, och erhållit ett Fp-lösenord (som inte fungerade) i gengäld. SvD 061005

Andra bloggar om: politik, folkpartiet, Lars Leijonborg, val2006, intressant


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag