Medan koranen brinner


Medan koranen brinner 1Medan en aktivist brände en koran i Stockholm – och hela den muslimska världen gick i taket, och den svenska regeringen kröp, ursäktade sig samt övervägde blasfemilagar – så hände en del annat också.

Hunter, Joe Bidens ohängde son blir alltmer trängd med sina affärer i Ukraina samt drog- och sexfester. Affärerna, som omfattar väldigt mycket pengar berör även fadern, som dessutom fick en ukrainsk åklagare avsatt genom hot om indragna bistånd. Och nu har man därutöver hittat kokain i vita huset. Ja, det låter som en slags dålig tv-serie.

Upploppen i Frankrike, som följde på en muslimsk ynglings död under ett polisingripande, sköljde över landet och lämnade inte många hela skyltfönster, samt bränder, plundring och våld. Vissa kallade händelserna för protester andra inbördeskrig. Somliga skyller på polisen som är alltför hårdför och främlingsfientlig, andra på massmigration, arbetslöshet och laglösa parallellsamhällen.

Och den ukrainska motoffensiven verkar ha stött på en veritabel mur, de har under snart fyra veckor inte kommit mer än några hundra meter in i ingenmansland. Och detta under en rysk statskupp, myteri eller taskspeleri, lite beroende på hur man ser på saken. Där Putins chefskock och befälhavare över de privata Wagner-förbanden plötsligt satte av mot Moskva; hans myteri varande däremot inte längre än några timmar, ingen tog avfällingens parti och Putin satt lika säkert som tidigare. Wagners, som är en slags främlingslegion får inte slåss på rysk mark, och de förpassades till Vitryssland, där de befinner sig ännu närmare Ukrainas huvudstad Kiev.

Att vaccinet, som påtvingades mången medborgare under Covid är långtifrån säkert börjar också sakteligen avslöjas, även av mer traditionella medier. Samt att labbläckan i Wuhan skedde från en anläggning finansierad av amerikaner. Den som börjar nysta det allra minsta i covidröran inser att det är bottenlöst, och att ingen kommer att gräva tillräckligt djupt, det finns för mycket pengar och prestige begravt där.

Nyheter om UFO:n är också i ropet där allehanda amerikanska militära avhoppare numera (alltför?) öppenhjärtligt berättar om att man påträffat kraschade farkoster och försöker kopiera tekniken. Många av de märkliga föremål som rapporteras in av allmänheten tillhör den senare kategorin, som amerikanska militärindustrin i hemlighet utvecklar och använder för att transportera barn i ett enormt traffickingnätverk där CIA också är med i ett hörn.

Lite galet blir det. Det gäller att urskilja vad som är ding-ding, och vad som inte är det, vilket inte är helt lätt, men fullt möjligt.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag