Kris i Sverige…?


Enligt Stefan Löfven är det kris i Sverige, i sin regeringsförklaring svartmålar han landet, arbetslösheten är hög, skolan fungerar ej, och socialförsäkringarna är i olag.

Kanske borde vår nye statsminister titta runt i Europa, se på Spanien, Grekland, men även på Holland, Finland etc. Sverige står sig bra i de flesta jämförelser.

Vi når inte heller klimatmålen enligt Löfven. Frågan är vad det är för någon slags mål vi ska nå? När allt fler funderar på vad de där klimatförändringarna egentligen ÄR för något, om de ens finns, eller är orsakade av människan. Klimatdebatten har blivit mer diversifierad under åren, men inte de Rödgröna.

Bostadsbristen ska bort. Fler hyresrätter ska byggas. Företagandet ska underlättas; Sverige ska fortsatt vara bra på innovativa produkter och ligga i framkant. Låter bra det här…

Det kommer kanske inte att bli så svårt att nå den nya regeringens mål, eftersom vi i stort sett redan är där. Det är fördelen med att onyanserat svartmåla det förflutna, då blir det nya så mycket klarare och ljusare.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag