Influensavaccin – den perfekta produkten


Influensavaccin - den perfekta produkten 1Alla människor runt hela jorden flockas nu för att ta det nyutvecklade vaccinet mot Covid-19. Det handlar om en influensa som är något farligare än vanliga influensor, men ingenting att jämföra med spanska sjukan eller andra dödligare pandemier.

Vi som har erfarenhet av influensavaccin vet att det är ett opålitligt skydd, man kan likväl drabbas av någon annan slags influensa eller en annan virusstam. Det är ett osäkert kort.

Jag vill inte sprida s.k antivaxxer-propaganda. Många vaccin är viktiga och fundamentala för ett normalt liv. Det finns helt enkelt olika slags preparat för olika slags sjukdomar, fungerande och mindre fungerande, det är ingen hemlighet. Lägg därtill att Covid-19-vaccinet är nyutvecklat och testat på ett begränsat antal individer under en väldigt kort tid. Att många personer, även inom vården är lite misstänksamma är alltså inget konstigt alls.

Men de stora läkemedelsbolagen täljer förstås guld. Influensavaccin är så nära en perfekt produkt man kan komma. Det Covid-Industriella komplexet har just lanserats, och det fungerar enligt följande:

  • Företag tillverkar produkten.
  • Politiker betalar med skattepengar för produkten.
  • Journalister berättar för oss hur bra och viktig produkten är.
  • Vanliga medborgare tillrättavisar de som kritiserar eller ifrågasätter produkten.

Vi slipper vulgära saker som reklam och marknadsföring, det sköter journalisterna. Och vanliga medborgare håller rent på Facebook, fikaborden och andra ställen där vi diskuterar och samtalar. Och eftersom vaccinet är gratis är det ingen som funderar på betalningar och utgifter. Förutom läkemedelsbolagen, deras bankkonton är snart fulla med dina skattepengar.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.