Arbetskraftsinvandring – äntligen!


Regeringen föreslår en öppnare politik kring arbetskraftsinvandring, där arbetsgivare kan erbjuda utländska medborgare jobb; ingen blir heller utvisad om hon har en anställning. De borgerliga partierna har dessutom mp med på ett hörn, vilket är bra, och tydligt visar på en spricka i den rödgröna falangen.

Det är framför allt socialdemokraterna, påhejade av LO, som varit motståndare till arbetskraftsinvandring. Istället har man byggt en migrationspolitik baserat på flyktingmottagning, anhöriginvandring och bidragsförsörjning, vilket kostat samhället enorma summor, bidragit till onödiga kulturkrockar, orsakat nyfattigdom, arbetslöshet och utslagning. Dessutom vill numera Sahlin & Co beordra invandrare till förutbestämda kommuner i den sociala ingenjörskonstens namn.

Vi måste acceptera att globalisering, snabbare och utökade kommunikationer kommer att bidra till att folk flyttar i allt större utsträckning. Vi kan inte möta denna utveckling med flyktingförläggningar, bidrag och undermåliga sfi-kurser. Låt folk jobba, och bidra till samhällets och sin egen rikedom. Detta är den bästa integrationen, den bästa vägen in i ett nytt samhälle och ny kultur.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, alliansen, regeringen, invandring, migration, flyktingar, arbetskraftsinvandring, flyktingpolitik


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.