Alla gillar Hillary


Journalister, kändisar, skådespelare och hela etablissemanget är eniga – det är Hillary som är den goda kandidaten – och det är hon som bör vinna presidentvalet i USA.

När svart blir vitt, och vitt blir svart. Som om de glömt att det är Hillary & Co. som är misstänkta för korruption, svågerpolitik, grova säkerhetsbrott etc. Hon och maken Bill räknas som de mest korrupta politikerna i USA. Kommunisten Bernie Sanders framgångar berodde inte på hans ideologi, nej, utan på att han var emot Hillary. Stora delar av Hillarys väljarkår i demokraterna ogillar henne. Och hela Trump-fenomenet är också sprunget ur hatet mot Clintons.

Och allt detta vet våra journalister, kändisar och debattörer. Ändå ställer de sig bakom Hillary Clinton. Är hon verkligen värd alla dessa förbehållslösa hyllningar? Till och med Obama pekade ut hennes enorma fel och brister i förrförra valet, och då förlorade hon.

Trump är en gapkäft, varken mer eller mindre, och dessutom politiskt oprövad. Vad han kommer att göra eller inte göra vet vi inget om. Vad Hillary kommer att göra kan vi däremot räkna ut. – You may kneel before the empress…


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag