Vilken är din favorit-konspirationsteori?


german-nazi-saucer-ufo

Det florerar mängder av konspirationsteorier på nätet. Om jag hade tid skulle jag beskriva hur de är besläktade med varandra, hur de går in i varandra, och systematisera dem likt arkeologiska knappt skönjbara jordlagerföljder. Många är vackra, underbart sköna, de bygger på barnets enkla kristallklara logik. Utan hänsyn till den komplicerade, lite trista gråfacetterade värld, som ofta brukar gå under benämningen verkligheten.

Min favorit är den som handlar om nazi-ufon. Att Tredje rikets vetenskapsmän skulle ha utarbetat en slags antigravitations-teknik, som gav dem möjlighet att bygga avancerade flygande farkoster. En underavdelning till denna konspirationsteori handlar om att tyskarna upprättade en bas på Antarktis, där en utvald skara gömde sig efter kriget, och att de ufon vi ser idag inte rattas av rymdvarelser utan av nazityskarnas ättlingar.

Och här följer en länk till en klassisk konspirations-webbsida. Notera hantverket, designen, helt underbart.

Vilken är din favorit?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, UFO, nazi-ufon, konspirationsteorier, konspirations-teorier, konspiration, konspirationer


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.