Tusentals felaktiga CV:n – arbetsförmedlingen usel på att förmedla arbeten


Arbetsförmedlingarna runt om i landet har bråda dagar, de ska gå igenom alla arbetssökandes CV, och uppdatera dem. Tydligen har dessa viktiga uppgifter inte varit korrekta, vilket är stötande, med tanke på att arbetslösheten kostar samhället ca 70 miljarder kr/år (hela vården kostar 40 miljarder kr som en jämförelse). Arbetsförmedlingen har inte skött sitt jobb, de är urusla på matchning och har inte ens färska uppgifter om sina klienter. Hur ska AMS hjälpa de ca 8% arbetslösa (enl ILO) till jobb, när de inte ens kan sköta sitt eget jobb? En arbetsförmedling som inte kan förmedla arbeten kan knappast accepteras. Inte ens i Sverige.

Den borgerliga regeringen sätter press på AMS, och det med rätta. Hur kommer det sig att denna viktiga verksamhet skötts med vänsterhanden av den förra regeringen? Kanske tog de inte de arbetslösas situation på allvar? Samtidigt protesterar den samlade vänsterrörelsen mot borgarnas krafttag. Böter för de som inte söker jobb anses vara alltför hårt, samtidigt som socialdemokraternas egen straffskala för uteblivna ansökningar kunde resultera i indragen A-kassa (åtminstone i praktiken). Oppositionen ropar högt, stampar upp damm, man kan varken räkna eller stava.

Vi kommer att upptäcka fler obehagliga ting ju fler stenar borgarna vänder på, misskötta myndigheter, slarv och inkompetens. Riktigt obehagligt kommer det att bli när vi hittar dylikt slarv inom vården, för då handlar det om liv, och inte några felaktiga CV:n. Vi kommer att komma dit om några månader.

De f d ansvariga har förmodligen inte ens vett att skämmas.

Andra bloggar om: politik, samhälle, arbetslöshet, regeringen, socialdemokraterna, intressant.se 


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag