Tempen på liberala bloggosfären


Jag vill inte ge sken av att jag följer alla viktiga bloggar, inte ens de politiskt liberala, men här kommer ändå en liten temperaturmätning. Jag noterar att en del bloggar går lite på tomgång, inklusive min egen, förutom i fildelnings-, och integritetsfrågorna. Kanske är det våren, eller kanske är det ångan som inte släpps ut på rätt sätt, det pyser mest lite här och där.

Dick Erixon dundrar på som vanligt, och vare sig man gillar hans något konservativa touch ej, så tycker jag nog att han utgör en viktig röst i blogglandkapet. Lennart Regebro kör videoblogg och berättar om fransk byråkrati, schysst stilgrepp! Att Blogge Bloggelito gillar sushi det anade vi ju redan innan detta inlägg, men nu vet vi helt säkert. Bloggen Bent sover, hoppas att han vaknar, saknar hans röst.

Mattias Svensson hackar också en smula, men det kommer en och annan slägga mot förmynderiet då och då. Danne Nordling, den mest seriösa av dem alla, konstarerar att räntan inte styr investeringarna och håller finfina lektioner på sin blogg. HAX skjuter snabbare än sin egen skugga, och levererar skarpa kommentarer dagligen om storebrorssamhället och dess småbröder och systrar.

En av mina nya favoritbloggare, Peter Santesson-Wilson fortsätter stadigt att mejsla fram kluriga och tankvärda inlägg från sin lärda kammare. Det gör också Olof Hallonsten, alias Röda nejlikan, till skillnad från Blogge föredrar han hermelinost, vitlökssoppa och ättiksinlagd korv.

Johan Ingerö fortsätter att banka in faktumet att socialism knappast lär fungera den här gången heller. Den beläste, bereste och meste liberalen Johan Norberg slipar sköna taglines, som man allt som oftast avundas. Wille Fahler har gett sig fanken på att reda ut begreppen kring fractual reserve banking, valutapolitik, guldreserver och dylikt, och dukar med allsköns varianter på detta tema.

Per Welanders Moderna myter hittar ständigt nya argument mot klimatnojjan. Snart kanske han börjar sniffa ren koldioxid bara för att jävlas? Och bloggen Mona ljuger funderar över sin egen existens. Ja, den kanske har spelat ut sin roll? Oscar Swartz reder fortsatt ut begreppen kring internet, integritet etc. Och Johan Hedin på Peace Love and Capitalism vill inte ge kommunerna en jävla spänn.

Och det finns många fler som jag säkert glömt. Trots den lite gnälliga inledningen vill jag ge bloggosfären en varm applåd, vad skulle man annars läsa?

Och glöm inte att klä er rätt i vårsolen!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, bloggosfären


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.