Stormningen av Kapitolium


Stormningen av Kapitolium 1Oavsett vad vi tycker om Donald Trump, och gårdagens händelser där en stora skara Trump-anhängare besökte Washington, och några enligt uppgift stormade Kapitolium.

Vi bör först ställa oss frågan, varför motsätter sig demokraterna en utredning och revision om påstått valfusk? Det finns tillräckligt många vittnen och uppgifter för att saken ska tas upp ordentligt på dagordningen. Och den som inte har något att dölja borde ju inte vara orolig? Låt lagen ha sin gång.

Hur kunde folk ta sig in i Kapitolium? Sedan den 11-september-katastrofen är alla amerikanska myndighetsbyggnader rigoröst bevakade. När vi tittar på de videos som finns i omlopp så noterar vi att vakterna inte gör något vidare motstånd, demonstranterna blir mer eller mindre insläppta. Det är ganska märkligt, då Kapitolium och Vita huset förmodligen är USAs hårdast bevakade platser.

Hur kommer det sig att demonstranterna som tog sig in i Kapitolium hade tatueringar med socialistiska motiv? Och flera av dem har dessutom blivit utpekade som medlemmar av Antifa. Dessutom är det inte en stormning vi ser, inte om man jämför med vad BLM gjorde i somras på gator och torg, inkräktarna promenerar mest omkring i byggnaden innan de ger sig av.

Ja, det hela är märkligt, på många olika sätt. Upprepar sig historien, är det en ny variant på riksdagshusbranden vi ser? Det pratats om att demokratin är i fara. Ja, det är den förmodligen, fast kanske inte så som vi får det förklarat från de stora mediehusen. Något är riktigt ruttet, inte bara i USA.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.