Tomma sjukhus?


Tomma sjukhus? 1En person (ekonom till yrket) tar sig in på ett sjukhus på Cypern, och letar sig fram till Covid-19-avdelningen. Väldigt få sjuka, rapporterar han och filmar med sin mobil.

Han misstänkliggörs och förlöjligas av medier och folk på Twitter, förstås. I tidningsreportaget bifogat nedan kallas han för ”förnekare” istället för förnekare, vad det nu kan betyda?

Och det är inte första gången någon gör ett oannonserat sjukhusbesök på jakt efter corona-patienter; det har gjorts tidigare på engelska vårdinrättningar. Länkar finns längre ner.

Hursomhelst, istället för att fördöma, borde man inte vara lite nyfiken eller åtminstone förvånad? En liten reaktion av något slag? Varför litar folk blint på de traditionella medierna och politikerna? Har det blivit farligt att bli en avvikare, att misstro och ifrågasätta? Det var ju det normala för några få år sedan. Att avslöja halvsanningar och skumraskaffärer var både pressens och privatpersoners skyldighet.

Jag säger inte att sjukhusen är fulla eller tomma. I det här sammanhanget är det ointressant. Det intressanta är folks reaktioner på själva ”avslöjandet”.

I praktiken fungerar det som så att vissa personer inte tror att något är sant förrän det godkänts av auktoriteter, såsom DN, SVT, NY Times osv. Och det är ju givetvis en säker och hållbar inställning. Fast vad händer om du inte har tillgång till dina säkra källor? Vad händer om du måste tänka själv? Vad händer om du måste ta steget bort från myrstacken, och bilda dig en helt egen uppfattning en vacker dag, utifrån det du ser och hör?

*

https://cyprus-mail.com/2021/01/05/coronavirus-covid-denier-posts-video-from-hospital-to-expose-case-numbers/

 

https://twitter.com/Covid19Lies/status/1345108496132550656?s=19

 

 


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.