”Spionaffären” – rätt åt socialdemokraterna


Nu tar jag bladet från mun, en blogg ska ju vara lite provokativ, eller hur? Tänk dig en person som slänger ut kökssilvret genom fönstret på gatan. När han nästa morgon går ut så upptäcker han att allt är borta. Han ringer polisen och anklagar grannen, som mycket riktigt sitter och dinerar med nya gafflar och knivar.

Polisen skulle förmodligen be mannen som slängde ut gafflarna att dra åt helvete, och vara glad över att han inte blir anklagad för att ha provocerat fram ”brottet”, ty i efterhand kom det fram att han avskydde grannen.

Just detta har hänt. Socialdemokraterna sitter på ett datanätverk som enligt dem själva innehåller extremt viktiga uppgifter. Systemet tillåter medlemmarna att logga in med användarnamn och lösenord av typen: sigge – sigge. De flesta system kräver att uppgifterna ska bestå av minst sex tecken, siffror och bokstäver i kombination, användarnamn och lösenord får ej vara identiska, därefter byts uppgifterna varje månad eller kvartal.

Du får köpa nya gafflar Sigge, skyll inte på grannen. Och är du säker på att du verkligen inte lämnat ut ditt lösenord, Sigge? Sigge?

TILLÄGG,  det har sedermera blivit klargjort att SSU-ombudsmannen Niklas Sörman lämnat ut lösenordet till Fp, och erhållit ett Fp-lösenord (som inte fungerade) i gengäld. SvD 061005

Andra bloggar om: folkpartiet, socialdemokraterna, politik, samhälle, intressant


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.