Småtjyvar norpar bidrag för 20 MILJARDER!


Delegationen för felaktiga utbetalningar hävdar i en undersökning att ca 20 miljarder kr i bidrag årligen betalas ut felaktigt. Ibland handlar det om rent fusk och ibland okunskap hos bidragstagarna.

Notera att en miljard räcker för att anställa 1950 lärare i grundskolan.

Många av oss har misstänkt att trygghetssystemen fungerar illa. Jag har alltid undrat över hur det kommer sig att Sverige, som är ett ganska rikt land, betalar ut ca 520 miljarder (!) i bidrag och ersättningar årligen. Det motsvarar ca 18% av BNP.

Av dessa pengar går 183 miljarder till ålderspension, kvar blir ca 337 miljarder. Denna summa skulle räcka för att anställa över 650 000 lärare i grundskolan – inte för att det behövs så många – men som ett exempel betraktat.

Det handlar om enormt mycket pengar, som uppenbarligen behövs för att bekämpa fattigdom, misär och jämna ut inkomstklyftorna. Detta är i alla fall vad som förmedlas till oss medborgare. Förmodligen skulle landet kollapsa om vi inte hade detta sinnrika sociala maskineri.

Vi noterar slutligen att av de 337 miljarderna går endast 7,3 miljarder till socialbidrag, dvs till de fattiga, utstötta, och behövande…


Intressant? Andra bloggar om: samhälle, politik, bidrag, fusk, bidragsfusk, humor, satir


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.