Skolbänken för tre-åringar?


Författaren Maria Küchen tror att finansminister Anders Borg vill införa s.k kateder-undervisning från tre års ålder. Küchen tror vidare att trebarnspappan Borg inte har en aning om förskolepedagogik, och gissar att regeringen planerar omfattande försämringar av dagens förskola.

Själv tror jag inte ens Anders Borg skulle lyckas med konststycket att undervisa tre-åringar bakom en kateder, eller att han skulle lansera ett dylikt förslag. Och det var ju knappast det han menade i sin artikel häromdagen, som handlade om satsningar på förskolan och inte nedskärningar. När han menar mer undervisning tänker jag på framgångsrika pedagogiska koncept som Montisori, Reggio Emilia o dyl, knappast katederundervisning. Pedagogik istället för ren barnpassning och förvaring.

Vi måste nog vara ganska konspiratoriska för att komma fram till samma slutsatser som Küchen. Slutsatser som iof har en poäng, men den obefintliga härledningen och det lösa tyckandet diskvalificerar artikeln, och man undrar vem som släppte in detta demagogiska påhopp i SvD?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, förskola, Anders Borg, demagog, humor, satir


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.