Sexköp borde ge 1 års fängelse…


Claes Borgström är kvinnornas bäste vän, han kräver ett års fängelse för den som köper sex, istället för böter som idag. Nåja, alla som säljer sex är ju i och för sig inte kvinnor, och alla som köper är ju inte heller män.

Ska vi döma 55-åriga ”Viveka” till ett års fängelse för att hon plockat upp en svart man utmed promenaden vid Kungsholmsstrand? Företeelsen är inte ovanlig, även om många inte gärna vill betrakta prostitution ur denna synvinkel.

Ur ett juridiskt perspektiv undrar jag varför sexköp ska betraktas som allvarligt, det handlar ju inte om våldtäkt eller misshandel? Även om våld och övergrepp kan finnas i kulisserna, men det är ju andra brott, det finns andra lagar som reglerar misshandel, människohandel etc. Straffen för dessa brott är hårda, och kan givetvis resultera i fängelse.

Om två personer kommer överens om att ha sex, och den ene betalar eller ger en gåva – och det inte förekommer misshandel etc – vad har personerna egentligen gjort sig skyldiga till? Sexköp är sexköp, inget annat. Våldtäkt, misshandel, barnarov är andra brott.

Det är med andra ord förbjudet att ha sex, även om bägge parterna är överens – under vissa förutsättningar.

Staten har förbjudit sex.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, prostitution, sexköp, sexköpslagen


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.