Sahlins irriterande skattefråga


Det var knappt Sahlin lyckades ta sig ur SVT:s Aktuellt helskinnad när programledaren satte henne på pottan. Först menade hon att skattesänkningar alltid är ett hot mot välfärden. Men när hon själv vill sänka skatten för pensionärer då underminerar det plötsligt inte välfärden. Det finns tydligen olika typer av skattesänkningar. Kanske beror det på vem som gör dem.

Det är iof en fantastisk nyhet att sossarna bejakar skattesänkningar överhuvudtaget. Här har vi ett parti som gjort skattehöjningar till sitt paradnummer. Innan alliansen tog över betalade vi i snitt över 50% i total skatt (inkl kommunalskatt, arbetsgivaravgifter, moms, bensinskatt, alkoholskatt, tobaksskatt etc etc). Idag ligger vi på ca 46%.

Vid 50% går det en magisk gräns, om skatten är högre än så innebär det att staten har rätt till en större del av dina pengar än du själv. Fundera över detta.

Rätta mig om jag har fel, men jag tror inte att socialdemokraternas grundare och den ursprungliga arbetarrörelsen hade som mål att skatta ihjäl befolkningen.

Sahlin verkade irriterad och stressad. Det kan inte vara lätt att vara sosseledare när opinionsundersökningarna visar allt sämre resultat. Jag skulle inte vilja vara i hennes skor.

Frågan som Aktuellt borde ha ställt till Sahlin är varför pensionärer ska betala skatt överhuvudtaget? Det handlar ju om pengar som betalats in till staten under ett helt liv, och när man början närma sig 70 så är det dags att få lite tillbaka. Varför ska man beskatta dessa pengar? Skatt på skatt på skatt?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, skatt, skatter, Sahlin, socialdemokraterna, pensionärer, pensionär


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag