Vänstern har hamnat i diket


Allt fler undersökningar pekar på ett katastrofval för s och v. De röda har svårt att engagera och svårt att övertyga medborgarna om sina idéer. Är det möjligen så att folk tröttnat?

Höjda skatter ska tydligen bota oss från allt, och pengarna man får in ska användas för att jämna ut alla möjliga och omöjliga orättvisor. Problemet är väl att vi (och Danmark) redan har världens högsta skatt. Skulle det hjälpa om vi höjde skatten ännu mer? Knappast. Värt att fundera på är varför Sverige är så dyrt i drift.

Nåväl, om man ändå väljer att höja inkomstskatten, och återinföra förmögenhetsskatten så kommer det att resultera i att folk med besparingar flyttar sina pengar från landet, alternativt flyttar själva, och slutligen även flyttar sina företag. Redan nu är det svårt att få välutbildade människor till landets spetsföretag.

Resultatet blir mindre kapital i landet och färre företag, viket innebär färre arbetstillfällen. Och färre människor i arbete innebar att staten drar in mindre skatt. Och då kanske man paradoxalt nog måste höja skatten ytterligare, enligt vänsterns logik. Vilket innebär att ännu mer pengar och kompetens försvinner från landet etc etc etc.

Att folk tappat tron på detta egendomliga mantra är egentligen inget konstigt. Att man någonsin trott på detta är märkligare.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, vänstern, socialdemokraterna, val2010, valet, val 2010


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag