Sahlin pratar om klasskamp och vurmar för ”pigjobb”.


I SVT:s Agenda fick vi några smakprov på Mona Sahlins politiska preferenser, från att ha varit en grubblande tonåring med fokus på vietnamkriget, till en mogen dam som accepterar de s k ”pigjobben”, fast under annat namn.

Hon pratar fortfarande om klasskamp, och vill gärna inkludera kvinnor och homosexuella i densamma. Vid ett tillfälle ger hon alla borgerliga väljare en rejäl känga, då vi anses ha röstat för skattesänkningar som blott berikar de redan förmögna.

Att få tillgång till sina pengar – oavsett inkomst – anses inte vara särskilt intressant. I motsats till Sahlin tror jag att pengar ökar den enskildes frihet, oavsett om vi använder dem till pensionssparande, en efterlängtad sommarstuga eller mat för dagen.

Hon blandar och ger, vurmar för klasskampen, och accepterar i nästa andetag pigjobben – fast under annat namn, ”de nya jobben”. En sak är säker, det har inte blivit lättare att vara sosse, särskilt inte när Sahlin ska förvandla betongkollossen till ”folkpartiet light”. Vore det inte bättre med lite ärlighet? Släng marxistiska slagord som ”klasskamp” på ideologiernas skräphög. Du lurar ingen längre, inte ens dina egna eventuella väljare.

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: samhälle, politik, Mona Sahlin, socialdemokraterna, pigjobb, klasskamp


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.