Maila din riksdagsman!


I tider av frihetskränkande regleringar, övervakning och registrering är det viktigt att vi medborgare kontaktar våra folkvalda och protesterar (du kan läsa mer om integritetskränkande lagar hos FRApedia). Detta mail skickade jag till centerpartiets stockholmska riksdagsgrupp:

Kära riksdagsledamot,

Jag motsätter mig datalagringsdirektivet. Min röst på centern överensstämmer inte med denna lag. Härmed vill jag överlämna min protest.

Vänliga hälsningar

X

Hittills har jag blott fått ett svar, och det var från Abir Al-Sahlani, som löd enligt följande:

Hej!
Som liberal har jag drivit frågan i vårt liberala parti, ELDR, om att införa en frivillighetklausul som innebär dispens från direktivet, jag kommer att fortsatt bevaka denna fråga. Tyvärr innebär direktivet att Sverige, i fall vi inte följer direktivet, blir skadeståndsskyldigt. Så länge kommer vi även i Sverige att följa det, men som sagt jag kommer personligen att följa upp denna fråga för att få en ändring.

Vänligen

Abir Al-Sahlani
Riksdagsledamot, Centerpartiet

Och jag svarade med detta mail:

Hej,

Tack för ditt mail.

Som liberal anser jag att skadeståndet är att föredra än direktivet i denna viktiga fråga.
Det kommer att kosta mycket för operatörerna (och kunderna i slutänden) att genomföra direktivet.
Dessutom osmakligt och en smula ironiskt att vi själva bekostar vår egen övervakning.

Tack för att du bevakar denna viktiga fråga, och ännu hellre, trycker på rätt knapp i riksdagen.

Vänliga hälsningar

X

Jag är övertygad om att våra folkvalda kommer att få allt svårare att rösta igenom frihetskränkande lagar om vi medborgare håller oss á jour, meddelar oss, ger våra synpunkter och protester om det behövs. Givetvis ska vi även skicka glada mail när de gjort något bra. Men som sagt, just nu är det mycket dåligt. Och det gäller att vara saklig och hålla en trevlig ton. Elakheter och påhopp hamnar utan tvekan i papperskorgen.

Glöm inte bort att maila din riksdagsman!

Du hittar adresserna på riksdagens webbplats.

 


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag