Joe Bidens diktatorfasoner


Joe Bidens diktatorfasoner 1Joe Biden är en usel president. Förutom att han sannolikt är dement och svårligen kan hålla ett tal, debattera eller ens genomföra ett normalt samtal, så använder han statsapparaten till att jaga och förnedra sina politiska motståndare. Den stolta amerikanska nationen som hade rättvisa och yttrandefrihet inskrivet i sitt politiska fundament har förvandlats till en Latinamerikansk bananrepublik.

Biden använder korrupta åklagare till att fälla utmanaren Donald Trump för allsköns påhittade brott, i syfte att neutralisera honom och själv vinna valet i november. Fenomenet kallas för lawfare, och hör inte hemma i en rättsstat. Det gick till och med så långt att vissa demokratiskt styrda delstater ville utesluta Trump från vallistorna, men då röt högsta domstolen till, det finns förstås gränser även i en bananrepublik.

Annars har det varit anklagelser om skattebrott, en klassiker när man vill komma åt någon, eftersom skattereglerna i de flesta länder är snåriga så finns det alltid misstag som man kan hitta och bygga vidare på. Vi har också haft ett 20 år gammalt anklagande för ofredande, där vittnesmålet är så dåligt att till och med en lekman kan hitta gigantiska hål. Samt anklagelser om felaktigt handhavande av officiella dokument, vilket framförallt Biden gjort sig skyldig till med travar av papper i sitt garage, fast då utan straff.

Förutom Trump så ger han sig också på personer som Elon Musk, vars enda brott är att han rensat ut vänsteragendan från Twitter, och tillåter ett mer öppet samtal. Detta är förstås oförlåtligt i Bidens värld; Vita huset meddelade att de skulle hålla ett vakande öka på Musk, varefter den fordom populära miljardären fick problem med allehanda tillstånd och byråkratiska processer.

Däremot, frågor kring Joe Bidens märkliga affärer i bland annat Ukraina tystas ner, trots att han öppet lagt sig i landets angelägenheter och krävt politikers avgång i utbyte mot mer bistånd. Hans son, Hunter Biden har också haft en position i ett Ukrainskt företag med ansenlig lön. Sonens dator har dessutom varit en källa för allehanda spekulationer, först kallades den för konspirationsteori, men därefter visade den sig vara sann. Datorn ska tydligen innehålla information av en karaktär som vare sig gynnar fadern eller sonen.

Själva valet, där Biden vann sin seger mot Trump är också en källa till fortsatt fascination; många valdistrikt hävdade fusk, och att mängder med poströster adderades under valnatten, vilket resulterade i det märkliga hoppet i den statistiska grafen, där Biden plötsligt gick om Trump och tog ledningen. Bidens valrörelse lämnade en del övrigt att önska, med tomma valmöten och inställda event, medan Trump drog tusentals åhörare över hela landet. Många misstänkte valfusk redan på ett tidigt stadium.

Så, vi har alltså en president, som kanske kommit till makten genom fusk. Efter en kort tid vid ämbetet tillåter han ett förnedrande tillbakadragande från Afghanistan, där mängder med militärmaterial blir kvar, och landet tas snabbt över av Talibanerna. USA borde förstås aldrig ha startat kriget till att börja med, men vi kan nog enas om att reträtten sköttes uruselt. Därefter fortsatte nästa konflikt, den här gången i Ukraina, där ryssarna efter åtta år av ett västinfluerat inbördeskrig slutligen tröttnade och gick över gränsen. Man kan ha skilda åsikter om Ukrainakriget, men det hade förmodligen aldrig hänt under Trump.

Det hade varit så lätt att skriva under ännu ett avtal och garantera de östra regionerna ett visst mått av självstyre samt rätten att tala sitt språk etc. Men det var aldrig tanken, vi hade till och med europeiska ledare bl.a Angela Merkel som hånade de tidigare avtalen och menade att de bara var ett sätt att vinna tid. Vinna tid för vad, kan man undra? Nu när stora delar av Ukraina är ockuperat av Ryssland, och tusentals unga män har dött?

Sanningen är den att kriget i Ukraina aldrig kunde vinnas. Den ryska militärmakten och den ryska militärindustrin var för mäktig, och Ukraina hade aldrig en chans. Kanske trodde man att Putin skulle avsättas, att han skulle bli impopulär bland det ledande skiktet, att det skulle ske någon slags kupp? Men dylikt önsketänkande kräver egentligen inte öppet krig och offrandet av unga män. Däremot kräver vapenindustrin konflikter i en aldrig sinande ström för att öka sina marknadsandelar och vinster.

Och då har jag inte ens nämnt den den djupt försämrade ekonomiska och sociala situationen i USA, samt urholkningen av dollarn som världsvaluta. Och det märkliga sabotaget av gasledningen Nordstream, som enligt vissa prisbelönta undersökande journalister utfördes på order av USA och Biden. Att underminera Nato-medlemmen Tysklands energiförsörjning och långsiktigt fördärva dess ekonomi verkar inte bekymra makthavarna i Washington.

Historieskrivarna lär inte bli nådiga mot Joe Biden, ty han är förmodligen den sämsta president USA någonsin har haft.

 

*

Bilden är genererad med Imagine Turbo


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag