Jämt mellan Trump och Clinton


Det är åter igen jämt mellan Donald Trump och Hillary Clinton, då den senare drog ifrån för några veckor sedan i samband med demokraternas kongress. Och detta är anmärkningsvärt, ty Clinton lägger mycket mer pengar på marknadsföring, hon har dessutom samlat ihop mer pengar än Trump. Och de amerikanska valen brukar nästan alltid vinnas av den som har störst kassa. Men nu är det åter igen jämt i mätningarna.

Det går allt sämre för Clinton. Skandalerna regnar kring henne och maken Bill. Under senare tid är det hennes hälsa som debatteras, då hon verkar lida av någon slags ryckningar i ansiktet, och har problem med att gå i trappor, svårt att stå upp under en längre tid, samt personal som ständigt har en autoinjektor till hands. Clinton har inte öppet gått ut med vad som är problemet, och när man ska rösta om världens mäktigaste person så är hälsan givetvis något viktigt. Varför är hon inte öppen med sina hälsoproblem?

Dessutom riskerar Hillary Clinton fortfarande att dras in i en FBI-utredning kring hantering och radering av hemligstämplat material på en privat oskyddad hemserver när hon var utrikesminister. Wikileaks förväntas också att lägga fram material kring hennes förehavanden. Samt att traditionella medier gräver i Clintonfamiljens olika affärer. Läs mer om detta här.

Donald Trump sägs också ha tappat lite fart, och medierna koncentrerar sig på alla hans grodor och felsägningar. Men hans anhängare verkar outtröttliga, och det har närmast bildats en folkrörelse kring den burduse fastighetsmagnaten.

Ända tills nu har det betraktats som en omöjlighet. Etablissemanget har inte tagit Trumps kampanj på allvar. Vadslagningskontorens odds pekar fortfarande på demokraternas kandidat. Allt var bäddat och klart för Hillary Rodham Clinton.

Men om skandalerna fortsätter att hemsöka henne så kommer Donald Trump oundvikligen att vinna valet, och bli USA:s president.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.