Hur du använder julen för maximal godhetssignalering så att alla vet hur överlägsen du är


Berätta om julens verkliga innebörd

Jesus var en enkel barfota flyktingkille från Mellanöstern som förkunnade kärlek, ungefär som Buddha. Skambelägg all julklappshysteri, masskonsumtion och ytlighet.

Berätta om ditt hemlagade närodlade ekologiska julbord

Alla ingredienser är inköpta från svindyra trendiga livsmedelsaffärer, och det finns olika alternativ för vegetarianer, veganer, kosher, halal etc. Och allting har en lätt bismak av kokt kål. Bonus om ni bjuder hem några nyanlända att delta i måltiden.

Berätta om dina matpreferenser

Berätta om allt du inte äter, att du undviker rött kött, fett, transfetter, kolhydrater, socker, laktos, gluten, salt, jod etc etc. Och hur dåligt allt det ovan nämnda är. Bonus om du dessutom ger några nyårslöften kring matvanor och diet.

Berätta att du var volontär i stadsmissionen

Ta selfies när du delar ut smörgåsar åt uteliggare och missbrukare i den svenska vinterkylan. Värm dig med glögg och snaps på Prinsen under kafferasten. Bonus om du dessutom besöker ett utanförskapsområde.

Berätta att ni inte köper julklappar i år

Berätta att ni inte köper julklappar i år, utan istället donerar pengarna till ett regnskogsprojekt i Indien. Köp därefter julklappar i smyg på NK under mellandagsrean.

Berätta att ni släckte alla lampor under julafton

Berätta att ni släckte alla lampor under julafton för att kompensera koldioxidutsläppen. Tänd istället hundra handgjorda stearinljus med ljusstakar inköpta på Svenskt tenn, och drick organisk Amarone della Valpolicella.


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.