Hotell management – en utbildning för framtiden


Hotell management utbildning i Schweiz

Här kommer ett tips för de som ännu inte vet vad de ska studera till hösten. Och det här är möjligen en lite annorlunda karriärväg, men perfekt för många svenska ungdomar som siktar på en internationell bana.

En av de snabbast växande sektorerna i världen är hotell- och restaurangbranschen, ofta kallad för besöksnäringen eller hospitality. Man räknar med en global tillväxt på ca 25% fram till 2021, och även i Sverige växer branschen starkt.

Vill man skaffa sig en utbildning inom fältet bör man vända sig till de bästa skolorna. Swiss Education Group (SEG)  är ett samlingsnamn för fem anrika schweiziska hotell- och restaurangskolor i världsklass. Här erbjuds inte bara en fantastisk studiemiljö, hög utbildningskvalitet, utan även god praktik, samt ett alumn-nätverk i världsklass.

Studieåren är viktiga för de flesta människor. Och det är en upplevelse ett tillbringa tiden i Schweiz, med andra studenter från hela världen, förstklassig studiemiljö, och möjligheter till en rik fritid, med resor, sport och andra spännande fritidsaktiviteter.

SEG erbjuder bland annat en hotell management utbildning med  företagsekonomi, som passar den som vill arbeta som hotellchef och är intresserad av marknadsföring och business. Utbildningen ges på HIM Hotel Institute Montreux, som är en av de bästa skolorna i världen inom sitt ämne.

Efter två års studier har du ett års arbetslivserfarenhet, två rekommendationsbrev, ett Swiss Diploma i Hotel Operations Management. Och efter tre år ytterligare en akademiskt krediterad Kandidatexamen (BBA) från Northwood University i USA, en Kandidatexamen från HIM-Hotel Institute of Montreux i Schweiz, och ett diplom från AH&LA, American Hotel & Lodging Association USA.

Många oroar sig över finansieringen av en dylik utbildning, och den är givetvis inte gratis, men som svensk får man ett stipendium, och utökat studielån från CSN som täcker resten av kostnaderna.

Studenterna har goda karriärmöjligheter efter utbildningen. 42% av studenterna har en chefsposition efter två år. 89% har en chefsposition efter 5 år, och 94% av studenterna är anställda av internationella lyxhotell.

Utbildningen passar den som gillar internationella miljöer, språk, resor och har stark drivkraft. Antagningar sker fyra gånger om året. Och SEG har flera dedikerade studievägledare som hjälper till med välja den inriktning som bäst passar den enskilde studenten.

Förutom flera olika inriktningar inom Hotell management, finns det även en kockutbildning för morgondagens mästerkockar, samt en förstklassig konditorutbildning. Besök Swiss Educations svenska webbsida för mer info.

 

Bild: Campus Hotel Europe – HIM, Montreux, Schweiz


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag