Höjd skatt i högskattelandet


Det ryktas om högre skatt i Sverige till följd av ökad invandring under sommaren och hösten. Och det är ju givetvis logiskt, eftersom de nyanlända tas emot som flyktingar så ska de försörjas under den första tiden i landet, tak över huvudet, mat och kläder. De behöver kanske även vård, psykiater och annan hjälp. Deras status ska också utredas, det kan ta många månader, kanske år.

Det problematiska är att Sverige är ett av de länder som har absolut högst skatt i världen. Vi pratar om en total skatt (med ihopräkning av inkomstskatt sociala avgifter, moms etc) på omkring 50%. Och nu ska den alltså höjas ytterligare.

När staten tar mer än hälften av dina pengar börjar det kännas lite unket, oavsett färg på slipsen. Nu är svenskarna i och för sig vana efter decennier av höga skatter och avgifter. De fyller snällt i sina deklarationsblanketter och skickar iväg sina surt förvärvade pengar till statsmaktens storslagna och visionära projekt.

I det här fallet är det kanske mer nödvändigt. Det handlar ju ändå om folk som flyr från krig och förtryck.Vi pratar om de högsta migrationsströmmarna sedan andra världskriget.

Synd att man redan har övertrasserat folks välvilja. Det här kommer att landa illa. Vi vet att Svensson är snäll och följsam, men han har knutit handen i fickan länge nu. Det blir walk over för Åkesson i nyvalet till våren.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag