Gary Oldman kommer ut som libertarian


Den legendariska skådespelaren Gary Oldman kommer ut som libertarian. Han berättar om sitt politiska ställningstagande i Playboy magazine. Oldman har spelat Lee Harvey Oswald, Sid Vicious, Dracula, Beethoven, Pontius Pilatus och många fler märkliga karaktärer.

Kanske har man anat ett egensinnigt sinne bakom alla dessa egensinniga rollprestationer? Ett citat fritt översatt från intervjun:

PLAYBOY: Du inser att du anses vara en av de största skådespelarna genom tiderna, eller hur?

OLDMAN: Det är så subjektivt, vet du. Jag antar att jag inte borde klaga. Jag har lärt mig genom åren att folk blir upprörda när de säger någon är deras favoritfilm, och du säger: ”Verkligen? Gillade du den skiten?” Det är den sortens saker Sean Penn skulle säga. Så nu säger jag bara: ”Tack, vad snällt.” Och går vidare. Men du vet, jag minns att John Lennon sa att om han kunde skulle han gå tillbaka och bränna det mesta av Beatles arbete. Han sa att han ville spela in låtarna igen. För det mesta av mitt arbete vill jag bara stampa i marken och börja om igen.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag