Fuskarna styr landet


Fusk har avslöjats i samband med moderaternas provval, och nu även hos centern och piratpartiet. Och vi som har varit med ett tag minns det omfattande fusket i socialdemokraternas ungdomsförbund.

Politiker är som vi vanliga människor, fast de kanske är lite mer intresserade av makt och auktoritet – det ingår ju i jobbet. Det skarvas och fuskas när tillfället eller möjligheten dyker upp. Och jag tycker att de som litar på den varma och goa´ staten, som tror att myndigheterna kan lösa alla problem, bör ta sig en funderare. Ty det är ju våra folkvalda som representerar statsmakten. Fuskare, till viss del, till både höger och vänster.

Ännu en anledning till att inrätta en författningsdomstol, som granskar politikernas lagförslag. Och givetvis ge justitiekanslern ökad makt att avsätta politiker och tjänstemän som misskött sitt arbete. Samt stärkt personval. Idag saknas detta i Sverige.

Vi har gett fuskarna fritt spelrum. Och tro mig det fuskas inte bara i ungdomsförbunden och partiernas lokala organisationer. Fusket fortsätter upp i riksdag och regering. Man går före i bostadskön, man höjer sin egen lön, struntar i lagar och förordningar, missköter sitt arbete etc etc.

Statsmakten ska granskas och regleras av oss medborgare – precis just så som statsmakten försöker att reglera oss. Och den som tror att staten är god, bör nog fundera vidare ett varv till.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, politiker, fusk, mygel, provval, valfusk, moderaterna


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.