SL har inga kris- och handlingsplaner.


Stockholms lokaltrafik uppmanade i söndags de kollektivåkande stockholmarna att stanna hemma från jobbet. Snön, kylan och bristen på kris- och handlingsplaner gör att SL inte kan fullfölja sina uppgifter.

Politiker och tjänstemän trodde att vi skulle ha medelhavs-värme här uppe i Norden om några år. Att horder av klimatflyktingar från öknen i Syd- och Centraleuropa skulle knacka på vår dörr. De trodde på IPCC:s och Al Gores profetior om att jordens klimat skulle bli varmare pga ökade koldioxidutsläpp. Det fanns ingen tvekan om om detta. Och att en vargavinter var i antågande var fullkomligt otänkbart. Trots att Sverige är ett av Europas NORDLIGASTE länder, det finns liksom inga fler beboliga länder norr om oss.

Värmevärken går för fullt, snö- och takröjarna går på knäna. Folk håller sig inomhus, och kämpar för att ta sig till jobbet om morgnarna. Förmodligen har många lokalpolitiker sparat in sköna slantar på nyinvesteringar gällande just vinterberedskapen, medan rikspolitikerna avvecklar kärnkraftverken på löpande band.

Undrar just vad slutnotan för Climategate kommer att landa på?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, miljö, klimat, klimatet, vinter, climategate, SL, Stockholm


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.