Det är tillåtet att mobba vissa


Jag lyssnade på en engelsk radiokanal i morse. Och de kvinnliga radiorösten gjorde sig lustig övar att Kim Kardashian tydligen bestämt sig för att avlägga juridisk examen. Reality-stjärnan praktiserar på en juristbyrå, och nu ska hon studera och skriva tentor.

Det var tydligen hysteriskt roligt. Först förstod jag inte, men insåg snart att Kim Kardashian är någon som man får skratta åt och tala illa om offentligt. Den häcklande radioprataren verkade vara en ganska typisk vänsterliberal figur som inte gillar Brexit eller Trump, och hon får något allvarligt i rösten när hon pratar om klimatet eller djurens rättigheter.

Vissa personer får mobbas, dit hör även den amerikanska presidenten, och i Sverige så tror jag Bert Karlsson, Carola Häggkvist, Jimmie Åkesson ingår i den kategorin. Nya namn på listan är Katarina Janouch och Joakim la Motte m fl.

Helt vanliga sansade medborgare kan häva ur sig oförskämdheter högt och ljudligt om dessa personer. Saker man inte skulle kunna säga om andra. Det är ok att snacka skit och mobba vissa, och det är en kollektivt utvald grupp som man får behandla hursomhelst även i det offentliga. Och omgivningen förväntas att instämmande hålla med.

Åter till radioreportern som skrattade åt Kim Kardashians försök att bli jurist. Det framgick tydligt mellan raderna att Kardashian ansågs vara tämligen korkad.

Det slog mig också helt plötsligt, att denna världskända TV-personlighet, som gjort sig en förmögenhet på sitt program, och lever i lyx och glam. Hon är nog allt annat än korkad, snarare en slipad affärskvinna. Samma sak med Trump som en del också tror är dum. Kanske har även han haft extrem tur och snubblat över sin framgång, entreprenöranda och förmögenhet?

Vänsterliberalerna tror att pengar vinns på lotto, att vissa har tur, och andra inte. De inser inte hur mycket hårt arbete som man måste lägga ner för att ha råd med ett villakomplex i Hidden Hills, med pool, och en trädgård stor som en fotbollsplan. Kardashian lär ha en förmögenhet på ca 200 milj dollar, och tjänar ca 50 milj dollar om året via allehanda affärsprojekt inom media, mode, kosmetika etc.

Den korkade Kim Kardashian skrattar hela vägen till banken.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag