Den största välgärningen


Den största välgärningen du kan göra för samhället är att starta ett företag. Genom ditt bolag skapar du varor och tjänster till nytta för befolkningen. Att ditt företag går med vinst betyder att folk gillar dina produkter, vinsten är din belöning och ditt bevis på framgång.

Du bidrar dessutom med arbetstillfällen, vilket gör att fler människor kan försörja sig och skapa ett bättre liv och leverne.

Du, ditt företag och dina anställda betalar dessutom skatt, som stat och kommun förhoppningsvis använder till välfärd som t ex sjukvård, omsorg, utbildning etc.

Med 50 anställda som har en genomsnittlig lön bidrar du med ca 1,2 miljoner i skatt varje månad. Och då har jag bara räknat skatten på löner, ej moms, bolagsskatt etc.

Om du dessutom investerar i Afrika eller andra eftersatta regioner blir det en extra fjäder i hatten. Du sprider välstånd och skapar välfärd genom dina produkter, arbetstillfällen, löner och skatter.

Om du därefter avsätter medel för välgörenhet så är cirkeln sluten, men det är egentligen inte nödvändigt att skänka pengar, du har redan gjort tillräckligt stor nytta för samhället. Kanske ska du spendera lite själv, med familj och vänner. Bjud på en resa, köp ett nytt hus el dyl. För det är du värd!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, kapitalism, företag, företagare, småföretagare, entreprenör, entreprenörer


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.