Dags att byta sökmotor?


I slutet av 90-talet bytte miljontals internet-användare sökmotor från Alta Vista till Google. Anledningen var att Google levererade mycket bättre träffar. Garageprojektet, som startats av Larry Page och Sergej Brin, överglänste alla dåtidens sökmotorer med en ny och innovativ sökalgoritm.

Sedan dess har Google utvecklats till en världsdominerande aktör, där sökmotor-verksamheten blott är en del av helheten. Somliga påstår till och med att Google håller på att bli onda…

Passa dig, om du inte är snäll kanske du blir raderad från Google! Ett tomt hot för de flesta, men inte för dem som driver webbshoppar eller bloggar. Försvinner du från Google är du i princip borta från webben. Det är aldrig bra när EN aktör växer sig alltför stark.

Idag ägs Alta Vista av Yahoo, och fungerar riktigt bra. Microsofts Bing är tillika imponerande. Kanske är det dags att byta igen? Här finns en lista på olika typer av sök- och informationskällor på nätet. Och här, en genomgång av 100 sökmotorer på 100 minuter. Min personliga favorit är nog Zuula, där du kan se sökresultaten från nio olika sökmotorer.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, google, sökmotor, sökmotorer, SEO


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag