Climategate – slutet för klimathysterin?


En hacker som brutit sig in på University of East Anglia i Storbritannien kom över en rad häpnadsväckande dokument, rörande teorierna kring global uppvärmning. Klimatforskarna har slarvat med data, och närmast ägnat sig åt förfalskning, för att bevisa att de förmodade klimatförändringarna orsakats av människan.

Skandalen är ett faktum, och kallas Climategate utomlands. Nyheten har ännu inte briserat i Sverige, media avvaktar förmodligen dokumentens äkthet, vilket numera verkar vara bekräftat. Ansedda Daily Telegraph gick ut med nyheten den 20:e november.

Vad detta innebär för den hysteriska politiken kring global uppvärmning är ännu svårt att sia om. De flesta av världens mest ansedda politiker har låtit sig luras. Miljarder dollar har plöjts ner i meningslösa klimatprojekt, och undergångspropaganda med avsikt att påverka mänskligheten att byta livsstil.

Fossila bränslen är givetvis inte bra, de förgiftar luft och vatten, men det medger inte att forskare hittar på teorier som inte existerar. Givetvis ska vi avveckla olja och kol, men nu inser vi kanske att detta kan göras på ett metodiskt och genomtänkt sätt. Och de som äger aktier i s.k klimatsmarta företag bör nog sälja så snabbt som möjligt, framtiden är nog ganska oviss i dagsläget.

Att ta över världen med skrämselpropaganda har prövats av både socialister, konservativa krafter och slutligen klimathysteriker. Genom att peka på diverse skräckscenarion kan man få världen i gungning, och givetvis har olycksprofeterna alltid den rätta lösningen. Genom att inskränka våra liv, ransonera el, vatten, förbjuda onödiga resor, lägga ner farliga företag, kan man styra mänskligheten dit man vill.

Vi kan förhoppningsvis konstatera att det inte gick den här gången heller.

Uppdaterade källor 091126: The Detroit News, Telegraph, Computerworld, Trueslant.

läs också Dick Erixon och Second Opinion.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, climategate, klimat, miljö, global uppvärmning, koldioxid, växthuseffekten,


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.