Är krisen över?


Jag köpte en bil igår. Och jag vet, det är helt fel läge; vi borde cykla, åka kollektivt etc. Men det är inte lätt att lösa vardagsbestyren med familj, småbarn, fritidsintressen etc utan bil. Så med lite rabatt blev det en bil tillslut.

Vid kontraktsskrivningen snabbintervjuade jag försäljaren, och det han sa förvånade mig. Och jag insåg att jag inte var ensam i mitt köp. Försäljningen var tydligen uppe i normala nivåer igen. Han gav mig t o m siffror och statistik. Då pratar vi iof om en av de största bilhallarna i Stockholm, samt sänkta priser – men ändå?

Har det vänt? Bilköp är trots allt en stor investering, som de flesta kan vänta med till bättre tider. Det är få som måste köpa en bil akut och trotsa finanskriser etc. Visst hjälper även den låga räntan till, men jag skönjer ändå ljuset i tunneln. Så snart är det fart på hjulen igen, dvs tills nästa bubbla briserar någonstans i världen.

Intresant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, ekonomi, krisen, finanskrisen, bil, bilar, bilbranschen


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.