Apples nya telefoner


Meningarna var delade när Apple igår presenterade sina nya telefoner. Somliga tyckte att de verkade fantastiska, andra menade att teknikjätten inte hade så mycket nytt att komma med.

Premiummodellen hade bättre teknisk prestanda, var utrustad med en ny och bättre kamerafunktion, bättre gyrofunktion, samt fingeravtrycks-verifiering för olika tjänster. Det mesta under huven var nytt. En helt ny telefon egentligen.

Ändå var det många som tyckte att Apple inte levde upp till förväntningarna.

Man kan fundera över vilja förväntningar folk har? Förväntningarna på Apple är verkligen gigantiska.

Vi som har följt Apple ett tag vet att det inte kommer några enorma innovationer på telefonsidan under en tid. Produkten har mognat, man har satt formen och standarden, ungefär som iPoden, om ni minns den? När man börjar erbjuda produkten i massa olika bjärta färger så är produkten mogen och genomarbetad.

Nej, nya innovationer kommer på andra produktområden, inom nya produktlinjer, som när man första gången presenterade iMac, iPod, iPhone och iPad. I och för sig så var det många som inte förstod storheten med dessa produkter heller vid första anblicken, men försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk.

Då undrar vi givetvis vad som är nästa nya produktområde?

Bra fråga. Det vet man ju aldrig. Men okvalificerade gissning är TV och kanske streamad musik.

Den som sätter en internet-standard för betald nedladdning av TV-serier, eller gratis reklamfinansierad TV, och komprimerar det i en enkel svart låda hon har marknaden i sin hand. I dagsläget så råder viss förvirring, man vet inte riktigt vart TV-tittandet är på väg, och det finns massa olika tjänster och modeller.

Det handlar om att produktifiera och förenkla så att tekniken kan komma alla till hands. Och det är ju just detta som Apple är fenomenala på.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.