Värre presidenter


Svenska medier har sina favoriter gällande presidentvalet i USA. Förra gången höll man på Obama, och hans utmanare hörde man inte mycket om. Den här gången förespråkar man Clinton, och det har blivit till en sport att förnedra Trump, senast i Skavlan för någon vecka sedan. Sista halvan av programmet utvecklade sig till någon slags allmän bespottning av fastighetsmagnaten. Detta sker i SVT som ska vara ett oberoende medium och uppfylla public-service-uppdraget.

Nåväl, de lokala journalisterna har alltid dansat efter det politiskt korrektas pipa. Den som vill läsa riktiga nyheter får välja andra källor.

Man siktar in sig på att Trump är oförskämd och gapig. Men hur illa kan det egentligen bli? Kan Trump bli en värre president än de vi haft tidigare?

Notera att en välkänd president stod anklagad för upprepade våldtäkter, samt systematiska mutor i samarbete med sin fru. En annan startade på eget bevåg två krig i Mellanöstern, som destabliserade hela regionen och gav upphov till ännu mer terrorism och extremism, tusentals dödade och enorma flyktingströmmar. Ytterligare en annan president sänkte hela det amerikanska sjukförsäkringssystemet.

Om politik handlar om valet av det minst dåliga, så tror jag gaphalsen vinner på walk over.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag