Trump – USA:s mest utredda president?


Den omfattande Mueller rapporten hittade inget samröre mellan Donald Trump och ryssarna. Undersökningen sattes igång för att utreda ifall främmande makt hade lagt sig i det amerikanska presidentvalet 2016. Men utredarna fick gå hem tomhänta. Nu försöker man istället fästa tonvikten på att Trump försökte obstruera själva undersökningen.

En undersökning som i och för sig saknade vettig skälig grund. Är det någon som minns varför Trump skulle ha haft något samröre med Ryssland, och hur dessa misstankar uppdagades? Det är svårt att hitta någon vettig förklaring än hämndlystnad från demokraterna sida.

Förmodligen har Trump haft affärskontakter med ryssar innan han blev president, men det är ju inget konstigt. Clinton-klanen har också haft affärer med det stora landet i öster, om vi nu ska mäta, väga och jämföra. Men inget av detta är olagligt.

Trumps skattedeklarationer är också hett eftertraktade av demokraterna, som letar efter saker att sätta dit presidenten för. Eftersom Trump är skriven i New York, som är en av USA:s mest snåriga skattedistrikt så finns det en stor chans att hans skatter är i ypperlig ordning. Men Trump kommer förmodligen aldrig att överlämna sina skattepapper, varför skulle han göra det om det inte behövs? Han gör allt för att reta sina griniga motståndare.

Demokraterna kanske borde sänka svärdet och lämna Trump i fred, och istället ägna sig åt att vaska fram några vettiga presidentkandidater till nästa val? Nu riskerar de att alltmer framstå som ett grälsjukt och vänstervridet parti, utan vare sig verklighetsförankring eller intressanta namn på listan.

Trump är snart en av USA:s mest utredda och undersökta presidenter. Och med tanke på att han är en rik fastighetsmogul från New York, så borde man tycka att någon liten skandal skulle uppdagas. Kanske lite samröre med undre världen, svarta pengar, maffiakontakter etc etc? Men det ser skralt ut. Trump är stor i truten, men något annat är det svårt att anklaga honom för i dagsläget.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag